TV Must-see televisioneel kijkvoer (week 36 – 2010)

Ondergetekende bevindt zich de komende week al-cocktails-slurpend-onder-een-verre-palmboom, en ziet zich dan ook genoodzaakt om onderstaande aanraders te programmeren.

Raiders of the Lost Ark ***** (20u40 – 3/9 – VT4): Eerste en beste avonturenklassieker uit het Indiana Jones-vierluik die van Harrison Ford een superster maakte, en Steven Spielberg cementeerde in zijn status als de meest succesvolle regisseur van de jaren ’80.

Lethal Weapon 4 **** (22u55 – 3/9 – VT4): Haalt nergens het niveau van de eerste 2 buddy-cop klassiekers maar het blijft een plezier om het duo Mel Gibson/Danny Glover bezig te zien in deze fijne combinatie van actie en humor. Verder met Joe Pesci, Rene Russo, Chris Rock en Jet Li (in zijn eerste Hollywood-rol).

Grosse Point Blank ***** (00u15 – 4/9 – BBC1): Destijds zwaar onderschatte mix van gitzwarte humor, romantiek en staalharde actie met John Cusack in dé rol van zijn leven, en een fijne nevencast in de vorm van Minnie Driver, Dan Aykroyd, Alan Arkin, Joan Cusack, Hank Azaria en Jeremy Piven.

I Am Legend ***1/2 (20u40 – 4/9 – VT4): De finale ontknoping is een sof van formaat, maar tegen die tijd heb je er 90 retespannende minuten opzitten, Will Smith draagt letterlijk de film op zijn imposante schouders. In Vlaamse TV prémière.

The Simpsons Movie *** (20u40 – 4/9 – 2BE): De jarenlang verwachte langspeelfilm van de langstlopende, en meest populaire animatiereeks aller tijden. Kan de hooggespannen verwachtingen niet helemaal inlossen, maar met name in de eerste helft kan dit zich -met momenten- best meten met de strafste afleveringen uit 20 jaar Simpsons.

De Jaren Stillekes (20u25 – 5/9 – Eén (HD)): Amusante talkshow met Steven Van Herreweghe gedrenkt in een heerlijk nostalgische gloed. Gasten dit seizoen zijn onder meer Ben Crabbé, Paul Jambers, Goedele Liekens, Tom Van Dyck en Jan Verheyen.

De Wereld Draait Door (elke weekdag omstreeks 19u30 – vanaf 6/9 – NED3): Fonkelnieuw seizoen van de beste dagelijkse talkshow in de lage landen, met vakman Matthijs Van Nieuwkerk.

Expeditie Robinson (21u35 – 6/9 – 2BE): De formule van deze reality-klassieker mag dan al tot bloedens toe uitgemolken zijn, maar als ze een aantal bekende medemensen (zoals Sergio, Sugar Jackson, Tatiana Silva en Zsofi Horvath) zichzelf laten uithongeren op een exotisch strand, willen wij best eens een kijkje nemen.

The Incredible Hulk *** (20u40 – 8/9 – 2BE): De ultieme Hulk-verfilming is dit hopelijk niet, maar Edward brengt het er aardig vanaf als het gekende comic book personage.

Before The Devil Knows You’re Dead **** (21u15 – 8/9 – Canvas (HD)): De voorlopig de laatste film van oude meester, Sidney Lumet (Serpico, Dog Day Afternoon), is een volwassen thriller vol drama en voldragen acteerprestaties van klasbakken als Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney en Marisa Tomei -die toont dat er op haar 45ste nog bijzonder strak en sexy uitziet-. In Vlaamse TV prémière.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.