TV Must-see televisioneel kijkvoer (week 40 – 2010)

Ook deze week plozen wij voor jullie weer de TV bladzijden uit om het kaf van het koren te scheiden.

The Kingdom ***1/2 (1/10 – 20u45 – 2BE): Stevige post 9/11 actiethriller van Peter Berg (The Rundown) met -er niet al te dik op liggende- politieke boodschap, en bovenal een all-star cast: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner, Jason Bateman en Jeremy Piven.

The Godfather ***** (1/10 – 22u55 – VT4): Eén van de kaskrakers van de jaren ’70, maar dit maffia-epos van Francis Ford Coppola is bovenal één van de strafste films aller tijden, en het ultieme bewijs dat het mogelijk is om een perfecte film te maken. Met Marlon Brando, Al Pacino, James Caan en Robert Duvall in bijzonder goeie doen.

Forgetting Sarah Marshall *** (2/10 – 20u30 – 2BE): In TV prémière, deze amusante komedie uit de succesvolle Judd Apatow-stal, met Jason Segel, Kirsten Bell, Paul Rudd, Russell Brand en de wonderschone Mila Kunis. Kreeg deze zomer een semi-vervolg met het flauwe Get Him To The Greek.

Millennium **** (2/10 – 21u15 – Canvas (HD)): De Millennium-trilogie (naar de boeken van Stieg Larsson) werd de afgelopen jaren een monstersucces over de hele wereld. Vanaf zaterdag kan je de originele Zweedse thrillerreeks herontdekken in 6 delen. Let vooral op Noomi Rapace die als Lisbeth Salander één van de meest memorabele vrouwelijke personages uit de Europese filmgeschiedenis neerzet. Eén Amerikaanse remake van deel 1 is al in de maak, met de grote David Fincher aan het roer als regisseur.

De Jaren Stillekes **** (3/10 – 20u25 – Eén (HD)): deze originele talkshow is altijd entertainend, maar wanneer succesregisseur, en rechtgeaarde exploitation-liefhebber, Jan Verheyen, de hoofdgast is kijken wij nog iets meer aandachtig dan gewoonlijk. Benieuwd welke beelden de revue zullen passeren.

Master and Commander ***1/2 (6/10 – 20u45 – 2BE): Ietwat lang uitgesponnen, maar oerdegelijke historische avonturenfilm van Peter Weir, met Russell Crowe zoals we hem graag zien.

Louis Theroux: Weird Weekends **** (7/10 – 23u15 – 2BE): Bij 2BE halen ze de legendarische documentairereeks van en met Louis Theroux onder het stof, waarin de BBC reporter de goorste onderbuik van de Amerikaanse samenleving op onnavolgbare wijze in beeld brengt. In deel 1: Extremistische Christenen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.