TV Must-see televisioneel kijkvoer (week 47 – 2010)

Superauto’s, de strijd der geslachten, bloeddorstige Maya’s en een aantal degelijke actieknallers. Dat is het voornaamste van komende televisieweek te bieden heeft.

Borat ****1/2 (20u45 – 19/11 – 2BE): Compleet foute, controversiële en zwaar over-the-top gaande komedie met een geniale Sasha Baron Cohen als de Kazakse reporter uit de titel die ons in 2006 wekenlang een pijnlijke kramp bezorgde van de 80 onovertroffen- minuten onophoudelijk lachen, gieren en brullen in de bioscoop. Jagshemash!

Hancock *** (20u40 – 20/11 – VT4): Actiekomedie van Peter Berg, waarin Will Smith een aan lager wal geraakte superheld met verve neerzet. Jammer verlies de film z’n originaliteit in de tweede voorspelbare helft. In Vlaamse TV Prémière.

Mission: Impossible III **** (21u25 – 20/11 – 2BE): De derde actieknaller uit de de Mission Impossible-franchise brak geen potten aan de box-office in 2006 omwille van de privé-perikelen van superster-op-de-dool Tom Cruise, maar dit was zeer onterecht. Dankzij de magische toets van Wünderkind, JJ Abrams, werd Mission: Impossible III veruit de strafste uit de hele serie met dank aan een oprecht sterke Cruise en vooral subliem weerwerk van Philip Seymour Hoffman in zijn eerste über-baddie rol. Brad Bird zal straf uit de hoek mogen komen om dit te overtreffen met deel IV (gepland voor de zomer van 2011).

Taxi **** (22u30 – 20/11 – VT4): Heerlijk onbezonnen Franse komedie, naar een scenario van Luc Besson, volle dolle autoachtervolgingen, die een Europese blockbuster van formaat werd, en maar liefst 3 sequels kreeg. ’90s klassieker!

Hard Rain ***1/2 (3u30 – 22/11 – VT4): Typische larger-than-life actiethriller uit de late jaren ’90 die het R-rated geweld van Die Hard en Lethal Weapon vakkundig vermengt met het rampenfilmspektakel van Daylight en Twister. In de cast herken je onder meer Morgan Freeman, Christian Slater, Minnie Driver en Randy Quaid. Van de vrij onbekende Mikael Salomon die later afleveringen van topreeksen als Rome, Band of Brother en Alias zou gaan regisseren.

Het Sterke Geslacht (20u45 – 22/11 – VTM (HD)): Nieuw avonturenprogramma van en met Bruno Wyndaele, waarin een aantal A-list BVs onder leiding van Goedele Liekens en Filip Peeters voor en altijd uitmaken wie het sterke geslacht is. Mannen of vrouwen? Hier verwachten ze héél veel van in Vilvoorde. Hier kan je de enkele fragmenten bekijken.

Top Gear (21u05 – 22/11 – Canvas (HD)): Alweer de vijftiende jaargang van één van de strafste (auto)programma’s ter wereld, dat pas afgelopen zomer werd uitgezonden op de BBC. Spektakel en cynische humor gegarandeerd.

Apocalypto **** (20u40 – 24/11 – Canvas (HD)): Niets beter om de nakende kerstschmaltz mee te verdrijven dan deze kopstoot van een actiefilm van Mad Mel Gibson. Niet voor gevoelige zieltjes noch magen, maar wel tegelijkertijd een razend bloederige achtervolgingsfilm als een onderbouwde kijk op zowel het beste als het slechtste in een mens. Zonder enige twijfel de strafste film, met een totaal onbekende cast, en met Yucatec Maya als voertaal, die je ooit hebt (of zal) zien! In Vlaamse TV prémière.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.