Must-see televisioneel kijkvoer (week 49 – 2010)

Na een weekje rust, slaan onze TV tips terug met een vrachtlading volbloed aanraders voor het komende winterseizoen.

Clear and Present Danger **** (22u40 – 3/12 – VT4): De beste spionagethriller uit de Jack Ryan franchise (naar de boeken van Tom Clancy). Ouderwets spannend vakwerk van Philip Noyce (Salt), met degelijke acteerprestaties van onder meer Harrison Ford en Willem Dafoe.

King Arthur ***1/2 (23u40 – 3/12 – Eén (HD)): Het gekende ridderverhaal in een nieuw spectaculair kleedje, vormgegeven door überproducer Jerry Bruckheimer en regisseur Antoine Fuqua, met Clive Owen in de titelrol die zijn internationale doorbraak betekende.

Reservoir Dogs ***** (23u25 – 4/12 – 2BE): Knalharde debuutfilm van Quentin Tarantino die één van dé films van de jaren ’90 werd. De klassiek geworden dialogen worden ten berde gebracht door klasbakken als Harvey Keitel, Steve Buscemi en Michael Madsen. Meesterwerk!

Boardwalk Empire S1 ***** (20u30 – 5/12 – NED3): Hulde aan BNN die de allerstrafte serie van 2010 nu al naar de lage landen brengt (in België haalde betaalzender Prime de eerste uitzendrechten binnen) terwijl dit eerste magistrale seizoen zelfs nog loopt op HBO in de VS. Boardwalk Empire speelt zich af in gokstad Atlantic City, tijdens de prille dagen van de drooglegging in de jaren ’20, en kan het best omschreven worden als een mix tussen The Sopranos, The Untouchables en Gangs of New York. Absolute top televisie, geproduceerd door de grote Martin Scorsese, met Steve Buscemi en een karrevracht karakteracteurs die de pannen van het dak spelen. KIJKEN!

De Allerslimste Mens ter Wereld (van ma to do omstreeks 22u00 – vanaf 6/12 – Eén (HD)): Erik Van Looy brengt de winnaars, en andere toppers uit de voorbije 8 seizoen bij elkaar voor een jubileum editie van het geheide kijkcijferkanon van de komende twee maanden.

Assault on Precinct 13 **** (20u45 – 6/12 – VT4): Stevige remake van de ’70s cultklassieker van John Carpenter, met heerlijke actie van de ouwe school en sterk acteerwerk van Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Gabriel Byrne, Maria Bello, Drea De Matteo, John Leguizamo en Brian Dennehy.

Mad Men S3 ***** (20u45 – 7/12 – Acht): Alweer het derde seizoen van de alsmaar sterker wordende serie over het reilen en zeilen in een reclamebureau in de jaren ’60. Niet te missen klassereeks voor en door fijnproevers!

Brotherhood S1 ****1/2 (20u45 – 9/12 – Acht): In absolute TV prémière in België, deze prachtreeks over twee broers, de ene een Ierse maffioso, de ander een opkomend politicus, en hoe ze ontdekken dat hun beider werelden bol staan van de corruptie en de smeerlapperij. Fans van The Sopranos en The Wire zullen hiervan smullen.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter