Must-see televisioneel kijkvoer (week 4 – 2011)

Natuurlijk kijken we de komende week weer met z’n allen naar de finale week van De Allerslimste Mens ter Wereld en Basta (ma om 21u), om respectievelijk te ontdekken of Bart De Wever beter presteert als quizzer dan als regeringsonderhandelaar en om te weten welke stoot de snoodaards van Neveneffecten weer zullen uithalen. Maar er zijn ook nog andere aanraders te bespeuren.

Point Break ***** (21/1 – 00u20 – BBC1): Dt is en blijft een welhaast perfecte buddy-cop/dude/bromance film van Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) – nog steeds zowat de enige vrouwelijke actieregisseur van tel-, met een piepjonge Keanu Reeves, een geweldige Gary Busey, en vooral Patrick Swayze in zijn beste rol ooit. Verplicht 90’s kijkvoer! Genieten van begin tot eind!

Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith ***1/2 (22/1 – 18u50 – 2BE): Waar bij de eerste twee episodes vooral de overdaad aan CGI en debiele dialogen opvielen, is deel 3 de eerste ‘moderne’ Episode die ook maar in de buurt komt van het niveau van de klassieke Star Wars trilogie.

Dead Man’s Shoes ***1/2 (22/1 – 23u55 – Canvas (HD): Keiharde low-budget wraakthriller van Shane Meadows (This Is England).

Harsh Times **** (23/1 – 21u25 – 2BE): Hondsbrutaal misdaaddrama van Antoine Fuqua (Brooklyn’s Finest) met een intense, doorleefde vertolking van Christian Bale.

Top Gear S16 (23/1 – 21u00 – BBC2): Ook het fonkelnieuwe, zestiende (!) seizoen van zowat het beste (auto-)programma ter wereld belooft weer humor en spektakel.

Waist Deep *** (26/1 – 22u05 – 2BE): Verrassend entertainend B-filmpje, vol stevige actie, gemonteerd zoals de betere hiphop video. Met Tyrese Gibson en de nubische schone Meagan Good.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.