Must-see televisioneel kijkvoer (week 9 – 2011)

Vorige week sloegen we over wegens weinig tot niets te melden, maar komende week belooft wel het nodige nieuwe kijkvoer.

De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren (25/2 – 20u45 – VTM (HD)): Alweer de vierde editie van -met enige zin voor overdrijven- de Vlaamsche Emmy Awards. De volledige lijst met genomineerden vind je op de Vlaamse Televisie Academie. Het lijkt er wel op dat -in tegenstelling tot vorig jaar met Van Vlees en Bloed- dat er niet één grote winnaar zal zijn.

Out Of Sight ***** (25/2 – 22u45 – 2BE): Een A-list regisseur die het de laatste tijd wat laat afweten is Steven Soderbergh, maar eind jaren ‘90 was ie in bloedvorm en leverde hij deze fabelachtige sterke Elmore Leonard-verfilming af: een complex script, geniale dialogen, inktzwarte humor en waarschijnlijk het meest sexy filmkoppel aller tijden, George Clooney en Jennifer Lopez. Out of Sight heeft het allemaal. Absolute klassieker!

De Kazakkendraaiers (27/2 – 20u30 – Eén (HD)): Fonkelnieuw panelprogramma van en met Bart De Pauw dat hopelijk eerder BBC voorbeelden als Never Mind The Buzzcocks heeft gekeken dan naar inlandse nonsens als Mag ik u kussen?

King Arthur ***1/2 (28/2 – 20u50 – VT4): Het gekende ridderverhaal in een nieuw spectaculair kleedje, vormgegeven door überproducer Jerry Bruckheimer en regisseur Antoine Fuqua, met Clive Owen in de titelrol die zijn internationale doorbraak betekende.

Cloverfield **** (1/3 – 20u45 – 2BE): Een monsterspektakel voor de YouTube-generatie van wonderboy JJ Abrams (Star Trek, Mission Impossible 3, Lost). Ijzingwekkend spannend en origineel!

Crank ***1/2 (2/2 – 20u45 – 2BE): De sequel mag dan zware K-U-T met peren zijn, de originele Crank blijft een heerlijke kopstoot van een actiefilm, met Jason Statham in bloedvorm.

Tegen De Sterren Op (3/3 – 20u45 – VTM (HD)): Nieuwe afleveringen van het verrassend scherpe persiflage-programma waarin tal van BV’s te kakken worden gezet door ijzersterke imitaties.

Code 37 S02**** (3/3 – 21u35 – VTM (HD)): Het heeft L-A-N-G geduurd, maar eindelijk gaat het tweede seizoen van deze prima politiereeks van eigen bodem van start. Voor de verhaaltjes moet je het nog steeds niet doen. Maar zowel de cinematografie, de montage, de dialogen en de acteerprestatie (van onder meer Veerle Baetens en Michael Pas) zijn absolute landelijke top. In oktober verschijnt ook een Code 37 langspeelfilm in de bioscoop.

Hawaii Five-O S01 *** (3/3 – 21u40 – VT4): Fonkelnieuwe remake van de gelijknamige reeks uit de jaren ’70 met het legendarische intro-liedje. Verstand-op-nul is aangewezen, maar dit is wel lekker wegkijkend entertainment met onder meer Scott Caan en Grace Park (uit Battlestar Galactica). Van de producers van Lost en blockbusters als Transformers en de meest recente Star Trek.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.