Must-see televisioneel kijkvoer (week 17 – 2011)

Jazeker, het is atypisch prachtig lenteweer, maar laat je dat vooral niet tegenhouden om je digicorder te programmeren voor onderstaande aanraders. Dit blijft België, ooit gaat het regenen!

Presumed Innocent ***1/2 (22/4 – 23u05 – VT4): Oerdegelijke whodunit van Alan J. Pakula (All The President’s Men) met vakmannen als Harrison Ford, Raul Julia, Brian Dennehy, en John Spencer in goeie doen.

Freeway **** (22/4 – 23u50 – Eén (HD)): Een grimmige en gitzwartkomische variant op Roodkapje, met een geniale Reese Witherspoon (ooit kon ze meer dan met hondenogen romcoms opluisteren), een bijzonder creepy Kiefer Sutherland. Onderschat aanradertje!

Defiance **** (23/4 – 21u15 – 2BE): De acteurs (Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell) worstelen hoorbaar met hun Russische accenten, maar dit blijkt een indrukwekkend oorlogsdrama van Edward Zwick (Blood Diamond) gebaseerd op waargebeurde feiten. In Vlaamse TV-prémière.

Chinatown ***** (23/4 – 23u45 – Canvas (HD)): Onvervalste filmklassieker uit de vroege ’70s van Roman Polanski. Tegelijkertijd een ode als een reactie op de ‘klassieke’ Hollywood detectivefilm. Met Jack Nicholson in één van zijn eerste grote rollen.

The Insider ***** (25/4 – 22u50 – NED3): Onbetwistbaar meesterwerk van Michael Mann, spannend drama tegen de achtergrond van de processen tegen de Amerikaanse tabaksindustrie en de teloorgang van onderzoeksjournalistiek, met Al Pacino en Russell Crowe in zéér grootse doen!

John Adams ***1/2 (vanaf 27/4 – 21u35 – Acht): Oprecht prestigieuze minireeks over één van de oprichters van de Verenigde Staten. Voelt soms iets te veel aan als een geschiedenisles. Maar je kan niet om de machtige production value, en glansprestatie van klassecast (met Paul Giamatti op kop) heen. In Vlaamse TV-prémière.

Rogue Assassin ***1/2 (28/4 – 20u45 – 2BE): Stevige B-knokfilm met twee grootheden uit het genre, Jason Statham en Jet Li.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.