Must-see televisioneel kijkvoer (week 20 – 2011)

Het zomerreces van de meeste televisiezenders nadert met rasse schreden, maar dat is er voorlopig nog niet aan te merken. Mooi lijstje aanraders!

Cellular ***1/2 (13/5 – 20u45 – 2BE): Pretentieloze B-fun vol actie en spanning gedragen door een simpel maar clever script, en bovenal geweldige acteerprestaties van Chris Evans, Kim Basinger, William H. Macey en Jason Statham als slechterik van dienst.

Deadwood S02 ***** (13/5 – 23u35 – Canvas (HD)): Meer dan het (her)bekijken waard, deze magistrale HBO (anti-)western reeks vol memorabele karakters, met op kop de vuilgebekte salooneigenaar Al Swearengen. Insta-klassieke televisie.

Déjà Vu *** (13/5 – 23u55 – Eén (HD)): Toegegeven de plotgaten en onwaarschijnlijkheden zijn niet te tellen, maar de visuele flair van Tony Scott, en de sterke cast (aangevoerd door Denzel Washington), maken deze high tech thriller toch het bekijken waard.

Passenger 57 *** (14/5 – 03u40 – VijfTV): Archetypische actieknaller naar vertrouwd Die Hard-stramien, zoals er rond 1990 elk jaar een handvol verschenen. De grote doorbraak van Wesley Snipes als reetschoppende actieheld!

xXx ***1/2 (14/5 – 21u00 – VT4): Stevige actiethriller met een zeer stoere Vin Diesel, die zich aankondigde als het Amerikaanse antwoord op James Bond, maar die zich de kaas van het brood liet eten door Matt Damon in de superieure Bourne-films. Een vervolg (opnieuw met Diesel) zou met dank aan het succes van Fast Five in de steigers staan.

Dexter S05 ***** (vanaf 15/5 – elke dag omstreeks 23u00 – NED3): In de VS nog maar enkele maanden afgelopen en nu al te zien bij onze Noorderburen. Zo kan het dus ook he Vlaamse tv-bonzen! Seizoen 5 is er trouwens alweer eentje om in te kaderen. Onze favoriete seriemoordende forensisch expert krijgt deze keer de steun van een slachtoffer (de mooie en getalenteerde Julia Stiles) bij zijn rechtgeaarde (?) moordpartijen. Kijken = must!

The Kill Point ***1/2 (15/5 – 23u55 – VT4): Prima minireeks over een uit de handgelopen bankoverval / gijzeling. Met solide B-acteurs als John Leguizamo en Donnie Wahlberg in goeie doen.

Doomsday ****1/2 (17/5 – 20u45 – 2BE): In Vlaamse TV-prémière: deze zwaar onderschatte ode aan de post-apocalyptische cinema van John Carpenter en George Miller (van begin jaren ’80) door Neil Marshall (The Descent, Centurion), met een overtuigende Rhona Mitra als sexy actieheldin met de heerlijk foute naam, Eden Sinclair. Moddervette aanrader!

Mad City ***1/2 (20/5 – 03u10 – VijfTV): Iet of wat vergeten, maar oerdegelijke gijzelingsthriller die tegelijkertijd de sensatiezucht van de (Amerikaanse) media op de korrels neemt, gedragen door zwaargewichten als Dustin Hoffman en John Travolta.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.