Must-see televisioneel kijkvoer (week 24 – 2011)

Nu de meteorologische zomer van start ging (en meteen het TV zomerreces officieel werd ingeluid door onze vaderlandse zenders) wordt de spoeling wel heel dun, maar er blijven wel op zijn minst twee fonkelnieuwe en fijne series over.

National Treasure 2: Book of Secrets *** (11/6 – 21u10 – Eén (HD)): Het blijft een geschiedenislesje voor domme Amerikanen, maar deze sequel op de Indiana Jones van de ’00s is toch al een flinke stap vooruit op het origineel. Nicolas Cage is nog steeds redelijk miscast, maar Jon Voight, Helen Mirren, Ed Harris en Harvey Keitel zorgen voor een vleugje klasse in deze doordeweekse avonturenfilm.

Covert Affairs *** S01 (vanaf 13/6 – 22u25 – 2BE): Luchtige variant op de spionagereeks die een beetje aan Alias doet denken, maar dan zonder J.J. Abrams’ ingewikkelde plottwists. Je herkent vast het schattige snoetje van Piper Perabo in de titelrol. Seizoen 2 ging net van start over de grote plas.

The Pacific **** (vanaf 14/6 – 21u15 – Canvas (HD)): Semi-vervolg op oorlogsklassieker Band of Brothers waarbij de actie zich verplaatst van het Europese vasteland naar de eilanden in de Stille Oceaan, en de Nazi’s worden vervangen door Japanners. Door een teveel aan verhaallijnen en personages, minder doordringend dan Band of Brothers, maar dankzij de hondsbrutale en spectaculaire oorlogstaferelen wel absoluut verplichte kost. Opgelet: niet voor gevoelige kijkertjes! “War is hell” wordt hier letterlijk in beeld gebracht.

Lake Placid ***1/2 (14/6 – 23u10 – 2BE): Oprecht amusante satire op het B-monstergenre met een uitmuntende cast: Bill Pullman, Bridget Fonda, Brendan Gleeson en Oliver Platt.

Jurassic Park **** (16/6 – 20u40 – 2BE): Klassiek geworden blockbuster van Steven Spielberg, die midden jaren ’90 onze mond collectief deed openvallen van verbazing omwille van de authentieke suspense en de (nog steeds) levensecht ogende CGI-dinosaurussen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.