Superbad review

Superbad posterSuperbad****

Greg Mottola (Arrested Development****)

Met: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Seth Rogen

Speelduur: 110′

Ga kijken als je houdt van hilarische, puberale ongein met net dat tikkeltje meer zoals American Pie***.

Vergelijk prijzen van Superbad online op Kelkoo!

Het verhaal: Drie sympathieke losers willen tijdens de laatste weken van hun high school-jaren eindelijk van hun nerdy imago af. Wanneer ze worden uitgenodigd voor een graduation party door een sexy klasgenote, stellen ze alles in het werk om cool over te komen en chicks te scoren. Hun nieuwe levensdoel: aan alcohol geraken voor het feestje. Het wordt een nachtje om nooit te vergeten … .

Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse in Superbad

Ons verdict: Wie enkel van pseudo-intellectuele, naar hoogstaande literatuur-refererende humor houdt, loopt beter in een boogje om Superbad. Voor de rest van de bioscoopgangers staat deze platvloerse aanval op de lachspieren garant voor een kleine twee uur gieren tot het pijn doet. Superbad bevat meer hilarische momenten dan alle andere komedies van het voorbije filmjaar tesamen. Maar dit is meer dan een lang uitgevallen dickjoke. Wat Superbad echt onderscheidt van de gemiddelde high school comedy zijn de herkenbare onzekerheden en vernederingen uit het puberbestaan. Ook de sublieme soundtrack vool stomende ’70s funk en soul moet je gehoord hebben. Daarenboven zien de acteurs er niet uit als selectief gecaste typetjes maar als echte tieners van vlees en bloed. Cena bevestigt het komische talent dat hij reeds in Arrested Development liet zien. Ook Hill balanceert op haast perfecte wijze tussen vulgaire schunnigheden en geloofwaardige emotie. De show wordt echter gestolen door Mintz-Plasse als de übergeek McLovin’. Superbad werd in de States de zoveelste hitkomedie op rij uit de Judd Apatow stal (zie recent ook Knocked Up***) en bracht relatief gezien meer geld in het box office laatje dan de meeste peperdure blockbusters. Ik raad iedereen met een goed ontwikkeld en jong gevoel voor humor dan ook aan om de beste komedie van het jaar te gaan uitchecken in de dichtsbijzijnde bioscoop. Je zal het je niet beklagen.

Bekijk als opwarmertje nog een keer de geweldige trailer van Superbad:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

6 gedachten op “Superbad review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter