Snow White and the Huntsman review

Snow White and the Huntsman ***

Regie: Rupert Sanders

Met Charlize Theron, Chris Hemsworth, Kristen Stewart, Ray Winstone,Bob Hoskins, Ian McShane,…:

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van The Lords of the Ring trilogie.

Het verhaal: Het sprookje van Sneeuwwitje komt tot leven in een modern en duister jasje. Koningin Ravenna heerst over haar donker rijk en versmacht alle schoonheid rondom haar in ruil voor macht en onsterfelijkheid. De krachtige heks heeft maar angst van één iemand: Sneeuwwitje. De dochter van haar overleden man en de enige die volgens de spiegel Ravenna van haar troon kan stoten.Ons verdict: Snow White & the Huntsman… Schitterende trailers, lovely artwork. Bovendien ook nog een verfrissend concept: het spookje van Sneeuwwitje teruggebracht tot zijn roots met Kristen Stewart als een levende Jean d’Arc en Charlize Theron als wicked evil witch. De film van debutant Rupert Sanders sloeg in als een bom en het publiek lijkt akkoord te gaan (een vervolg is immers al aangekondigd).

Hoewel de film entertainend is, zijn er toch een aantal fundamentele aspecten die misgaan. Het merendeel wat stoort, is de slordige montage van de film die continue verspringt van tempo met enerzijds te trage opvolging en anderzijds scènes die zo voorbij gaan. Het maakt het verloop van de film inconsistent, slordig en irriterend. De cinematografie van Snow White & the Huntsman laat denken aan de Lords of the Ring saga en geeft het daarom het gevoel van ik wil wel, maar ik kan niet (De belachelijke trol en weerspiegeling van Moeder Natuur in een hert met een gigantisch gewei,… Say what?). De denkbeeldige donkere sprookjesachtige wereld is inspirend, but doesn’t quite cut it. De topcast levert formidabel werk met Charlize Theron en Chris Hemsworth die hun rollen uitstekend vervullen, maar het werk van Bob Hoskins, Kristen Stewart en Ian McShane maken Snow White & the Huntsman dan weer eentonig en cliché.

Kortom, Snow White & the Huntsman vervulde mijn verwachtingen niet in, maar het kan er best door. Bekijk onderaan de clip Troll Attack, The Huntsman’s Bar Fight en The Queen Attacks:

 

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Snow White and the Huntsman review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter