Doodslag DVD review

Doodslag****

Regie: Pieter Kuijpers

Met: Theo Maassen, Eric van Sauers, Gijs Scholten van Aschat, Martijn Koning, Maryam Hassouni, Najib Amhali

Speelduur: 87′

Ijzersterk verteld drama, dat helaas tegen het einde wat aan kracht inboet.

Het verhaal: Doodslag vertelt het verhaal van ambulancebroeder Max (Theo Maassen), die in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier op een dag letterlijk van zich af. Met grote onbedoelde gevolgen…

Ons verdict: De Nederlandse cinema leeft! Dat mag wel duidelijk zijn met hun recente output. Doodslag is een film waar ik voordien persoonlijk nog niets van vernomen hadden via websites, filmmagazine’s of de andere kanalen. Maar die door een toevalligheid op mijn pad kwam en me compleet over de streep wist te trekken dankzij de boeiende trailer. En blij daarvoor, want Doodslag is een absolute aanrader. Het verhaal is ook bij ons erg actueel, maar hier heeft men het lef nog niet om dergelijke zaken te vertellen in een entertainend bedoeld medium als film. Hoe dan ook, het scenario van Marcel Lenssen is ongeacht bepaalde controversiële inhoudelijke zaken, met veel gevoel voor menselijkheid en oog voor detail geschreven. De film is snedig ingeblikt, met een vlot tempo over de hele lijn. Doodslag is zo een film waar je niet kan van weg kijken. Je voelt naarmate alles steeds verder evolueert, ook de dreiging aanzwellen. Helaas vergaloppeerd regisseur Pieter Kuijpers zich een beetje tegen het einde, met een ietwat te stuurloze climax. Doodslag is hoe dan ook een sterke film, al wat was het maar voor het uitstekende acteerwerk van Theo Maassen in de hoofdrol van Max. Let verder ook op verrassende bijrollen van andere komieken zoals o.a. Martijn Koning en Najib Amhali. Warm aanbevolen!

De DVD: Het anamorfische 2.35:1-beeld is bevredigend qua scherpte, met hier en daar stilistische korrel en softheid aanwezig. Diepte en detail zijn prima, met daarbovenop een realistische doch soms afgewassen weergave van de kleuren (er is ook veel zwart/wit aanwezig, maar is net als de afgewassen aanblik, red.). Beeldruis en digitale compressiefouten vormen geen probleem. De Nederlandse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een nette weergave van de muziek en heldere dialogen over de hele lijn. Ruis, kraakjes of andere ellende zijn niet aan de orde. Bijgevoegd is onder meer een informatieve ‘making of’-docu.

Kijk hieronder even de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter