The Eye review

The Eye posterThe Eye***

Regie: David Moreau & Xavier Palud

Met Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey, Obba Babatundé en Rade Serbedzija.

Speeltijd: 98′

Ga kijken als je hield van andere Japanse horror-adaptaties zoals The Grudge**** en The Ring****.

Het verhaal: De blinde Sydney Wells laat na een 20 jaar op verzoek van haar zus een oogoperatie ondergaan om haar zicht terug te krijgen. De eerste momenten lijkt ze wat wazig te zien, maar al vlug komt ze tot de indruk dat haar ogen dingen opmerken die er niet echt zijn…

Jessica Alba in The Eye

Ons verdict: Horrorfilms die vanuit het Verre Oosten overvliegen naar het Westen en er herwerkt worden tot een echt Hollywood product. Het is geen nieuwe trend, maar aangezien het nog in zijn kinderschoentjes staat, kunnen we deze nog best aanvaardbaar noemen. Benieuwd hoelang dit nog gaat duren?

Na succesvolle pogingen zoals The Grudge*** en The Ring**** lijkt het Japans horrorgenre ondertussen toch al wat uitgemolken te worden. Kijk maar naar voorbeelden zoals Dark Water**. The Eye biedt daarentegen een verfrissende nieuwe kijk op het concept van angst in Westerse horror. De film tracht een combinatie te verwezelijken tussen Oosterse horror waar lange, gruwelijke, vieze montages primeren en de Westerse horror waar korte spannende sequenties je de stuipen op het lijf moeten doen jagen. De film is op zijn minst origineel te noemen, want hij deed me met momenten aardig schrikken in plaats van lachen. Ook het verhaal, afkomstig van de Japanse film Jian Gui, valt zeker te pruimen voor een horrorfilm. En dan is er nog een mooie scène waarin de sexy Jessica Alba zich van haar mooie kant laat zien. Hmm, heerlijk toch?

Anyway, zoek je een aangename horrorfilm die het ordinaire wil overstijgen? Dan ben je goed terecht bij The Eye. Geniet onderaan van de originele ‘naaktscène’ van Jessica Alba in The Eye:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter