Het nieuwe (Vlaamse) TV seizoen najaar 2013 doorgelicht

homeland seizoen 3Tom Waes in Reizen Waesunder the dome

Toegegeven, ook in onze huiskamer heeft de reguliere TV steeds meer concurrentie van (al dan niet legale) streams, downloads, DVD/Blu-Ray boxen, games, tablets en ander audiovisuel digital vertier. Maar na een -gelukkig zonnige- zomer waar je evengoed je tv kabel kon uittrekken, is het fijn dat onze vaderlandse zender nét iets meer uitzenden dan zoveelste herhaling van een herhaling. Wij bekeken zowat alle programma’s uit het nieuwe tv seizoen 2013 voor jullie, en hebben het kaf van het koren pogen te scheiden.

Hier kan u voor thuis blijven:

*Reizen Waes (iedere dinsdag op Eén omstreeks 20u40)

Veel spektakel kwam er nog niet aan te pas, maar die eerste reis van Tom Waes naar Turkmenistan was een staaltje absurdisme die zich kon meten aan het beste van Louis Theroux.

*Econoshock (iedere woensdag op Canvas omstreeks 21u10)

De zoveelste sterke toevoeging in de Docview reeks waarin Michaël Van Droogenbroek in bevattelijke taal op zoek gaat naar de oorzaken van de meest recente economische crisis. Klinkt misschien saai, maar is het allerminst. BBC kwaliteit!

*Homeland seizoen 3 (iedere maandag op 2BE omstreeks 22u00 vanaf 7 oktober)

Tegen de traditie in, pakt 2BE dit najaar uit met uitzendingen van deze razend knappe spionagereeks op amper een week van de Amerikaanse prémière op Showtime. We kijken er naar uit. En graag meer van dat!

Dit programmeert u best op uw digicorder:

*Game of Thrones seizoen 2 (elke zondag op 2BE omstreeks 20u30)

De échte fans hebben deze natuurlijk al lang gezien op idealiter Blu-Ray, maar dit is en blijft dé strafste TV reeks van de voorbije 5 jaar. Verplichte kost, zelfs voor wie gewoonlijk ver weg blijft van fantasy.

*Spartacus: War of the Damned (elke zondag op 2BE omstreeks 21u30)

Het sluitstuk van het bloot-en-spelen-epos doet niet onder in bloedvergieten, expliciete erotiek en kan bovendien bogen op een emotionele climax waarvan zelfs de grootste macho een krop in de keel zal krijgen.

*Under The Dome seizoen 1 (elke donderdag op Vier omstreeks 23u00)

Dé hype-serie van de zomer in de VS. Naar een boek van Stephen King en geproduceerd door Steven Spielberg. Lijkt -op basis van wat er van konden zien- de verwachtingen meer dan in te lossen.

*Connie & Clyde (elke woensdag op VTM omstreeks 21u30)

De eerste twee afleveringen bliezen ons -in tegenstelling tot Clan (van dezelfde makers, red.) vorig jaar niet meteen omver-, maar in deze sitcom met weerhaakjes én een absolute topcast van eigen bodem zit zeker potentieel.


*The Fall (elke donderdag op Vitaya (!) vanaf 19 september)

Geweldig goed ontvangen BBC thriller reeks met Gillian Anderson, en in een regie van onze eigen Jakob Verbruggen (Code 37).

Om naar uit te kijken later dit najaar:

*Vermist seizoen 5 (elke woensdag op Vier vanaf 13 november)

Toegegeven de afleveringen zijn van wisselend kwaliteit, maar op zijn beste moment speelt dit alle andere Vlaamse (en een hoop internationale) krimi’s naar huis. Dat zal dankzij de medewerking van onze eigenste Steve De Roover niet anders zijn!

*Crimi Clowns seizoen 2 (op 2BE)

Het is na de vorige reeks én de bioscoopfilm nog niet gedaan met de geschifte avonturen van deze vettige clowns onder leiding van Luk Wyns.

*Eigen Kweek (op Eén)

Nieuwe fictie die het midden lijkt te gaan houden tussen Weeds, Breaking Bad en Van Vlees en Bloed. Onder meer Sien Eggers, Maaike Cafmeyer en Dirk Van Dijk.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Het nieuwe (Vlaamse) TV seizoen najaar 2013 doorgelicht”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Mooi lijstje en mooie referentie ;) Vermist 5 wordt de moeite!

  Please wait...
 2. k was aan het wachten of je het zelf zou ontdekken Steve :p

  Please wait...
 3. Haha check :)

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter