The Hunger Games: Catching Fire review

The Hunger Games: Catching Fire posterThe Hunger Games: Catching Fire ****

Regie: Francis Lawrence (I Am Legend, The Hunger Games & Constantine)

Met Jennifer Lawrence, Woody Harrelson, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Stanley Tucci,…

Speeltijd: 146′

Ga kijken als je hield van The Hunger Games en The Road.

Het verhaal: Katniss Everdeen en Peeta Mellark, de overwinnaars van de 74ste editie van The Hunger Games worden het slachtoffer van de dictatuur van The Capitol. Ze moeten hun façade hoog houden terwijl ze rondtoeren om de verschillende Districten in toom te houden. Maar overal waar ze komen, zien ze rebellie de kop op steken. President Snow verdenkt Katniss ervan om aanzien te worden als de leider van de opstand en smeedt samen met de gamemaker een plan om de 75ste editie tegen de winnaars te keren.

Volledige cast van The Hunger Games: Catching Fire

Ons verdict: Het episch verhaal achter Suzanne Collins’ triologie van De Hongerspelen krijgt eindelijk vorm in dit 2de deel. De vorige Hunger Games film vonden we bij MoviePulp persoonlijk eerder een hype, maar het vervolgverhaal is een duidelijke stap in de goede richting. Het verhaal krijgt diepte en komt mooier tot zijn vorm met een schitterende Jennifer Lawrence die groeit per acteerprestatie. Zelfs acteurs die al een tijdje de revue doen (Woody Harrelson, Donald Sutherland en Philip Seymour Hoffman) stijgen tot boven hun gekende niveau uit. Laat je betoveren door het verhaal, de mooie opbouw en een prachtig in scène gezette fictiewereld door cinematograaf Jo Willems.

Kortom, The Hunger Games: Catching Fire haalt terecht recorden in België en is de film van het moment om gezien te hebben in de bioscoopzalen. Bekijk onderaan Come, Come, Secrets & Make Them Pay om in de sfeer te komen alvorens naar de cinema te vertrekken:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “The Hunger Games: Catching Fire review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter