The Amazing Spider-Man 2 Blu-Ray review

The Amazing Spider-man 2 blu-ray coverThe Amazing Spider-Man 2 Film** Extra’s****

Regie: Marc Webb (The Amazing Spider-Man)

Met: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane Dehaan, Colm Feore, Paul Giamatti

Speelduur: 142′

Haal zéér deze matige superheldensequel in huis op Blu-Ray en DVD vanaf 20 augustus als je houdt van de vorige Spider-Man films en Fantastic Four.

Het verhaal: Het is geweldig om Spider-Man (Andrew Garfield) te zijn. Peter Parker doet niets liever dan tussen wolkenkrabbers slingeren, de held zijn en tijd doorbrengen met Gwen (Emma Stone). Maar Spider-Man zijn heeft een prijs: alleen Spider-Man kan zijn mede-New Yorkers beschermen tegen de schurken die de stad bedreigen. Als Electro (Jamie Foxx) op het toneel verschijnt moet Peter een vijand verslaan die sterker is dan hij. En als zijn oude vriend, Harry Osborn (Dane DeHaan), terugkeert, beseft Peter dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: Oscorp. Meer informatie op de Facebook pagina van Sony Pictures Home Entertainment Benelux.

the amazing spider-man 2

Ons verdict: Als anno 2014 zowat iedere grote filmstudio meerdere malen per jaar uitpakt met een peperdure ‘superhelden’blockbuster, heeft dit veel te maken met Spider-Man van Sam Raimi. Samen met de originele X-Men film van Brian Singer zorgde Spider-Man voor een renaissance van het genre voor de 21ste eeuw. Na een aarzelende, maar amusante start, wisten vooral de sequels op beide films (X2 en Spider-Man 2, red) te verbazen, en toonden ze jaren voor Christopher Nolan’s Dark Knight trilogie aan dat er volwassen cinema verscholen zat in spandex. Spider-Man 3 daarentegen was zowat van alles het goed te veel, net als X-Men The Last Stand, ondanks meer dan indrukwekkende box-office cijfers voor beiden. Maar waar X-Men de laatste jaren een indrukwekkende comeback maakte met de superieure prequels/sidequel X-Men First Class en Days of Future Past, drukten ze voor Peter Parker simpelweg op de reboot knop met The Amazing Spider-Man, die weinig enthousiasme wist op te wekken. Maar opnieuw, hij was winstgevend, en daarom volgt er een sequel op de reboot met The Amazing Spider-Man 2. Iedereen nog mee?

Eerste het goede nieuws, The Amazing Spider-Man 2 is een stap(je) voorwaarts op z’n directe voorganger. Er zit meer actie én vaart in, de dialogen zijn iets vinniger en bovenal de cinematografie en de CGI is (grotendeels) van het niveau dat je mag verwachten van een productie van meer dan 200 miljoen dollar. Daarenboven blijft de chemistry tussen Garfield en Stone voelbaar (ook in het echte leven vormen zij een koppel, red.). Daarmee houdt het echter op. The Amazing Spider-Man 2 is precies het soort 13-in-een-dozijn clichématige superheldenverhaal waarmee Kick-Ass enkele jaren op satirische terug afrekende. Met bijna 2,5 uur is de film vlot drie kwartier te lang. En de slechteriken (toch vaak een waardemeter voor dit soort cinema, red.) zijn vrijwel onderling inwisselbaar. Vooral Paul Giamatti als de Rhino waagt zich aan het soort overacting dat niet meer gezien is in het genre sinds Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze in Batman & Robin. En alhoewel ze beiden redelijk overtuigen vóór hun transformatie, brengen DeHaan en Foxx (toeval bestaat niet, red.) het er niet veel beter af als respectievelijk Green Goblin en Electro (denk Dr. Manhattan uit Watchmen, maar dan letterlijk zonder ballen, red.).

Sorry Spinnenman, maar na The Dark Knight trilogie, na Watchmen, na Kick-Ass, na X-Men First Class/Days of Future Past én zeer zeker ook na het wonderjaar 2014 voor Marvel met Captain America: The Winter Soldier en recent nog Guardians of the Galaxy, mag het allemaal ietsje meer zijn voor ondergetekende. Wat dan wel weer dik in orde is bij deze release zijn de Blu-Ray extra’s. In deze tijden van (al dan niet legale) film streams en downloads, wordt een degelijk making-documentaire stilaan een verloren gewaande kunst. The Amazing Spider-Man 2 krijgt er eentje mee van bijna 2 uur, boeit van begin tot eind, en slaagt erin te duiden waarom zelfs matige tot zwakke films van deze omvang zoveel geld kosten. Ons advies voor wie deze schijf in huis haalt: kijk met een half oog mee naar de film met je 10jarig neefje/zoontje/broertje (schrappen wat niet past), en kijk daarna op je gemak naar de making-of.

Bekijk alvast de trailer van The Amazing Spider-Man 2.


3 gedachten op “The Amazing Spider-Man 2 Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter