The Maze Runner Barco Escape review

The Maze Runner posterThe Maze Runner *** 1/2

Regie:

Met , , , , ,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van The Hunger Games: Catching Fire & Divergent.

Het verhaal: De 16-jarige Thomas wordt wakker in een donkere lift en herinnert zich niets meer. Eens boven wordt hij ontvangen door Newt, een van de overlevenden van The Glade, een wereld omringd door een doolhof met enorm hoge muren en akelige Grievers die de Runners op ieder moment als de doolhof sluiten, kunnen verslinden.

Dylan O'Brien & Ki Hong Lee in The Maze Runner

Ons verdict: België mag dankzij de Kinepolis Group & Barco best tevreden zijn met zijn reputatie in de bioscoopwereld. Beide bedrijven hebben hun handen in elkaar geslagen om een nieuwe bioscoopervaring op poten te zetten: Barco Escape. We krijgen 2 extra zijschermen te zien die de volledige filmervaring ondersteunen. The Maze Runner, inmiddels na Twilight, The Hunger Games en Divergent de 4de hype aan jeugdfilms werd het eerste experiment in dit nieuwe filmformaat en profiteert hiervan aan de box office. Maar wat mogen we nu echt geloven van deze film en dit gloednieuwe cinemasysteem?

Hoewel de Barco Escape-ervaring te wensen overlaat (je krijgt de volle 10min 3 gevulde schermen te zien en that’s it), moeten we stellen dat we best verrast waren van de uitwerking van The Maze Runner. Een intelligent verhaal samen met betrekkelijk goede acteerprestaties van de jonge cast (met & aan kop) zorgen ervoor dat deze film verrassend uit de hoek komt. Het format breekt niet uit zijn grenzen (je ziet van mijlenver dat het een jeugdfilm is) en ook het verloop van het verhaal kent de duidelijke structuur van een experiment, maar de ontknoping brengt iets nieuws. In zijn genre kan je het wel één van de opmerkelijkste jeugdfilms van het jaar vinden en iets waar The Hunger Games franchise nog iets van kan leren.

Kortom, The Maze Runner wist ons te verrassen. Get in the mood en geniet van Runners, Let Me Show You & Doors Maze Runner clips:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “The Maze Runner Barco Escape review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter