De Sin City review

Sin CIty posterSin City *****

Regie: & (Planet Terror, Machete Kills)

Met , , , , , , , , , , , , , , ,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van The Spirit & Sin City: A Dame to Kill For.

Het verhaal: Maak kennis met Basin City, de donkere stad die nooit slaapt en krioelt van de corruptie. We volgen het verhaal van detective John Hartigan die Nancy Callahan als kind redt uit de handen van een kinderverkrachter, Marv, een geschifte & onstabiele maniak met een groot hart die zich wil wreken op zijn geliefde Goldie en Dwight, die samen met Gail & Miho de hiërarchie tussen de hoeren en de maffiosi in stand wil houden ondanks het voorval met Jackie Boy bij Shellie.

The Girl in the Red dress in Sin City

Ons verdict: Onlangs is de 2de film van Sin City na bijna 10 jaar gelanceerd in de wereldwijde bioscopen, maar hij werd weinig enthousiast onthaald in het najaar van 2014 (vooral in België dan). Begin januari mogen we de opvolger van het neo-noir genre met prachtige visuals in de Blu-Ray & DVD-rekken terugvinden, maar tot hiertoe moeten we het doen met zijn voorganger. Niet gevreesd, want Sin City is een blockbuster die de inspiratie was om een aantal mensen bij elkaar te brengen en deze weblog te starten. Sin City heeft dus in een speciaal plekje in ons hart!

Bijna volledig geschoten op greenscreen (lees meer over deze filmtechniek hier) featurede deze film in 2005 een indrukwekkende cast: karakterkoppen zoals , , , , & ; femme fatals zoals , , , , & en jong opkomend talent zoals , & . Dit nooit geziene samenkomen van deze beloftevolle cast samen met de magie van het donkerzwarte en rozenrode bloedvergieten maken Sin City tot een unicum. Filmcritici gingen natuurlijk volledig op in Sin City door de film te bestempelen als de neo noir-film van de jaren 2000: de typische zwart-wit beelden met anti-helden die in de waan zijn van een heleboel femme fatales. Thema’s zoals corruptie, paranoia en pessimisme zijn ook typische kenmerken van het film noir-genre uit de jaren ’20 (meer over het genre hier) dat hier in een nieuw jasje wordt gestopt. Alle kudos aan Robert Rodriguez & Frank Miller die de visie van Sin City tot leven te brachten en de steun van Quentin Tarantino kregen om dit te vervullen.

Kortom, Sin City hoort onder de filmklassiekers die je in jouw verzameling moet hebben. Bekijk onderaan de scènes Can’t Lift That Canon, I’ll Be Right Out & Shellie’s New Boyfriend van Sin City:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

5 gedachten op “De Sin City review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter