Blade: The Series DVD review + wedstrijd!!!

Blade boxBlade: The Series ****

Regie: diversen

Met: Kirk ‘Sticky Fingaz’ Jones, Jill Wagner, Nelson Lee, Neil Jackson, Jessica Gower, Emily Hirst

Speelduur: min.

Het volledige eerste en helaas enige seizoen van de prima Blade series is eindelijk op DVD!

Koop de serie van Blade voor een voordelige prijs bij Free Record Shop!

Het verhaal: Als je denkt dat Blade (Kirk Jones) na Dracula geen vijanden meer heeft vergis je je! Er is namelijk een nieuwe kaper op de kust met de charismatische Marcus (Neil Jackson), een gevaarlijke vampier met zelfs aanzien onder de mensen! Marcus mag dan sympathiek lijken, uiteindelijk heeft hij maar één doel: het uitroeien van de mensheid. In zijn zoektocht naar Marcus kruist Blade het pad van Krista (Jill Wagner), een aantrekkelijke oorlogsveterane uit Irak die op zoek is naar de moordenaars van haar tweelingbroer. Blade heeft echter het vermoeden dat de trawanten van Marcus er voor iets tussenzitten. Geholpen door de oosterse wapenexpert Shen (Nelson Lee) binden Blade en Krista de strijd aan met Marcus en zijn demonische creaturen…

Episodes:

 1. Death Goes On
 2. Descent
 3. Bloodlines
 4. The Evil Within
 5. Delivery
 6. Sacrifice
 7. Turn of the Screw
 8. Angels & Demons
 9. Hunters
 10. Monsters
 11. Conclave

House of Chthon

Ons verdict: Na de pilootfilm Blade: The House of Chthon hebben we nu eindelijk ook het volledige seizoen van de tv-serie rond de populaire zwarte vampierendoder. De serie zet het verhaal verder van de prima pilootfilm, maar doordat de makers meer de kans kregen om de verhalen fatsoenlijk te laten ontplooien en door dat er ook meer ruimte tot uitdieping is, vonden we de serie aanzienlijk beter dan de eerder besproken pilootfilm. De serie bevat bovendien erg véél bloed, geweld en bloot en alsof dat nog niet genoeg is zijn er eveneens enkele verrassend straffe speciale effecten aanwezig. De omvang van alles wel iets bescheidener, maar dankzij de prima acteurs, het goede tempo en het boeiende scenario van Goyer, blijf je kijken. De knappe Jill Wagner is een lust voor het oog en Neil Jackson is prima als het steeds terugkerende booswicht mét diepgang. Rapper annex acteur Sticky Fingaz, ofte Kirk Jones doet zijn best meer dan goed en is prima in de rol van vampierenkiller. Hij probeert nergens de originele Blade Wesley Snipes na te doen en geeft gewoon een geheel eigen draai aan het beroemde en geliefde comic-personage. Ook Nelson Lee is een goede toevoeging aan het geheel als de coole sidekick van het titelpersonage. Ondanks redelijke cijfers en reacties werd de serie helaas al na één seizoen afgevoerd. Zonde!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een prima contrast en een goed schaduwdetail. Het zwartniveau is solide en de kleuren ogen warm en realistisch. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is dynamisch en ruimtelijk, met een mooie weergave van muziek en dialogen. Storingen zijn zoals het hoort niet aanwezig. Net als de op de cover gemelde DTS-tracks. Wél is er een prima stereospoor toegevoegd, voor de puristen onder ons. Op het gebied van extra’s zijn er helaas enkel een paar trailers. Door het zachte prijsje hoe dan ook een must voor de Blade-fans!

Bekijk hier een coole scène uit de reeks:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

7 gedachten op “Blade: The Series DVD review + wedstrijd!!!”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Met veel dank aan Dutch Filmworks kan Moviepulp weer enkele fijne prijzen uitdelen!

  Wil jij ook zo’n fraaie Blade: The Series box? Vul dan als de bliksem het juiste antwoord op de volgende vraagjes:

  1) In welke sequel op een verguisde Uwe Boll-film speelde Sticky Fingaz de hoofdrol?

  2) Je zou het acteur Neil Jackson niet nageven, maar de man was een uitstekend bokser voor dat hij acteur werd. Met welke titel maakte de man indruk?

  3) Hoeveel juiste inzendingen op deze wedstrijd zullen we tegen het einde binnenkrijgen?

  Tip: U kan aanwijzingen en antwoorden vinden in de bespreking en op http://www.imdb.com. Veel succes!

  Stuur uw juiste antwoorden, uiteraard vergezeld van naam én adres, naar: steve_de_roover@hotmail.com. Deze wedstrijd loopt tot en met vrijdag 21 november 2008.

  Please wait...
 2. De wedstrijd is afgelopen. Bedankt om mee te doen en de winnaars krijgen hun prijs spoedig in de bus. Bedankt om mee te spelen!

  Please wait...
 3. is de pilootfilm niet gewoon de eerste twee afl of moet ik die appart kopen? vind aleen pilootafl waar kan ik serie vinden?

  Please wait...
 4. Is normaal effectief apart.

  Please wait...
 5. hier staat nogthans anders http://www.imdb.com/title/tt0823333/episodes. wat is het nu? wie heeft die serie en kan mij er niets over uitleggen.

  Please wait...
 6. Euhm ik heb ze en de link dat je geeft bevestigd dat de aflevering één de pilot is (dus de film) en dat aflevering 1 op de DVD van de serie eigenlijk episode 2 is. Dus het KLOPT!

  Please wait...
 7. dus moet ik serie kopen en de losse pilot om ze volledig te hebben. in winkel waar die lag wisten ze daar niets van daarom hier de vraag.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter