Silence of the Lambs op Netflix review

Silence of the Lambs posterSilence of the Lambs **** 1/4

Regie: (The Manchurian Candidate, Philadelphia)

Met , , , , , , ,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Se7en & Hannibal.

Het verhaal: Clarice Starling krijgt de opdracht van haar protégé Jack Crawford om in de gedachten van seriemoordenaar en kannibaal Hannibal Lecter te kruipen om aanwijzigingen te vinden om de seriemoordenaar Buffalo Bill te vinden die de dochter van de senator heeft ontvoerd.

Sir Anthony Hopkins als Hannibal Lecter in Silence of the Lambs

Ons verdict: De eerste herinnering die ik heb als ik aan Silence of the Lambs denk, is de cultstatus die het snel in begin jaren ’90 verwierf. Silence of the Lambs was niet de eerste verfilming van de boeken door (Michael Mann verfilmde Red Dragon in 1986 onder de titel Manhunter), maar regisseur ging verder door een intelligent horrorelement (de veelvuldige maskers, zeldzame insecten, opgelapt mensenhuid) toe te voegen aan de film. Toegegeven, de film blijft qua horror aan de oppervlakte, maar als kijker heb je voor de eerste keer het gevoel dat je effectief in de huid van een psychopaat kruipt, zij het Buffalo Bill of de intrigerende Hannibal Lecter gespeeld door een meesterlijke Sir Anthony Hopkins. Hij geeft ze zelf een cultstatus met Hannibal Lecter die reeds 5 films achter zijn naam heeft staan (de overige zijn Hannibal, Red Dragon, Hannibal Rising en recente de tv-serie Hannibal). Gezien zijn tijdsgeest (seriemoordenaars kregen een ware revival in de jaren ’80 & ’90 met namen zoals Ted Bundy, Gary Ridgway & Ed Gein) was dit exact waar het publiek naar op zoek ging en schoot het ook in de top 5 van box office in 1991.

Silence of the Lambs bevat bovendien buiten Anthony Hopkins’ rol van zijn leven nog een voortreffelijke Jodie Foster, de kwestbare maar harde aspirant-politieagente die haar tanden zet in deze zaak. Een ideale combinatie die Silence of the Lambs de “Big Five” Academy Awards liet winnen voor beste film, beste acteur, beste actrice, beste regisseur en beste screenplay. Tot hiertoe is het nog steeds de laatste film die dit kan zeggen.

Kortom, Silence of the Lambs moet je nog eens terugzien op Netflix en behoort daarmee onder de filmklassiekers van MoviePulp. Geniet onderaan van de ontsnappingscène van Hannibal Lecter in de film en de Buffalo Bill scène uit Silence of the Lambs:

Eén reactie op “Silence of the Lambs op Netflix review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter