Jurassic World in Laser ULTRA 3D review

Jurassic World posterJurassic World ****

Regie: Colin Trevorrow

Met Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Omar Sy, Irrfan Khan, Ty Simpkins, Nick Robinson, Judy Greer, BD Wong,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van andere dino-films zoals Jurassic Park.

Het verhaal: 22 jaar na het incident op Isla Nublar heeft er zich een geheel nieuw attractiepark ontpopt met aan het hoofd Clair. Eigenaar Masrani wil bezoekers blijven trekken en vraagt R&D met aan het hoofd Dr. Wu een geheel nieuwe dinosauriër te ontwikkelen, de Indominus Rex.

De ijzersterke Chris Pratt & Bryce Dallas Howard in Jurassic World

Ons verdict: Trilogieën, sequels & prequels. Dat is het enige waar het publiek van tegenwoordig naar wil kijken en Hollywood zwemt niet tegen deze trend in. Sterker nog, als een productiehuis probeert iets nieuw te brengen (zoals Project T) krijgen ze de deur regelrecht op hun neus. Dan maar proberen interessante scripts te creëren rond oude succesvolle franchises? Klopt, de Jurassic Park-franchise was gedoemd om de zoveelste herboren franchise te worden, maar wat breng je na een mislukking zoals het 3de deel? Wel, een Amerikaanse focusgroep kwam maar tot één conclusie: Een grotere dinosaurus. Zo ontstond Jurassic World met als trekpleister de Indominus Rex.

Nu, versta me niet verkeerd: Jurassic World is meer dan een film over een grotere dino. Het concept is gewoon grappig! Nee, dit 4de deel krijgt een stevige marketing campagne mee voor het publiek te laten genieten van een sterk verhaal, een mooi einde en voortreffelijke volwassen special effects (ongetwijfeld opgevolgd door grootmeester Steven Spielberg himself). Chris Pratt werd aangesteld om de nieuwe Sam Neill te zijn en Bryce Dallas Howard de nieuwe Laura Dern, en beide acteurs doen dit uitmuntend. Bryce Dallas Howard brengt een extra dimensie aan futurisme & controle, terwijl Chris Pratt wederom een (je m’en fous) Guardians of the Galaxy-prestatie neerlegt. Vincent D’Onofrio lijkt bovendien herrezen te zijn van de doden, want na Daredevil zet hij ook weer een goede prestatie neer. Tot slot brengt regisseur Colin Trevorrow een korte ode aan het eerste en sterkste deel uit de franchise: Jurassic Park.

Kortom, Jurassic World is de eerste blockbuster van het jaar die ik heb gezien die effectief de moeite is om te kijken in de bioscoop. Ga voor kwaliteit en bekijk hem in de allerbeste voorzieningen die er zijn zoals Laser ULTRA door Kinepolis. Heel wat clips kan je al terugzien op onze blog, daarom post ik de schitterende themamuziek van Jurassic World onderaan om ware nostalgie te herbeleven:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

5 gedachten op “Jurassic World in Laser ULTRA 3D review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter