Australia review

Australia***

Regie: Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Romeo + Juliet)

Met Nicole Kidman, Hugh Jackman, David Wenham, en Brandon Walters.

Speeltijd: 165′

Ga kijken als je hield van The Horse Whisperer*** en Pearl Harbor**.

Het verhaal: Australia vertelt het unieke verhaal van Faraway Downs rond WOII. Lady Sarah Ashley vliegt naar haar man in Australië om aan te dringen de ranch te verkopen, maar na een helse rit komt ze te weten dat haar man gestorven is. Zij leert zeer snel de avontuurlijke Drover en de halfbloed Nullah kennen en beslist om de ranch nieuw leven in te blazen door 1500 koeien naar de haven in Darwin te brengen.

Ons verdict: Regisseur Baz Luhrmann is met zijn romantische kaskrakers Romeo+Juliet en Moulin Rouge gekend voor zijn unieke love stories. Australia past perfect in het stramien van de regisseur. Het noemenswaardige aan de film is zijn zeldzaam verhaal dat een combinatie is van The Horse Whisperer en Pearl Harbor. Wetend dat beide films best wel langdradig waren, is dit bij Australia niet anders (wat wil je na 2u35). De unieke landschappen van Australië maken samen met de enscenering eveneens een sterk punt uit van de film. Het geeft je een waar avontuurlijk gevoel. Tot slot stelden grote namen zoals Nicole Kidman en Hugh Jackson niet teleur en debuterend jongeling Brandon Walters legde best een inspirerende acteerprestatie neer.

Kortom, wil je met uw vriendin naar de cinema, hou je van avontuur en wil je een keer een apart verhaal zien? Dan is Australia een film voor jou. Onderaan kan je een interview zien met de sexiest man on the world Hugh Jackson:

3 gedachten op “Australia review”

  1. Mix van Humor, spanning & sensatie en vooral een love romance… Spijtig ni genoeg afgewisselt in de film(Precies in blokken verdeelt) Maar wel schitterende decors en achtergronden… Aanrader ook voor diegene die hield van “The Titanic”

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter