Terminator Genisys review

Terminator Genisys posterTerminator Genisys ****

Regie: Alan Taylor (Thor: The Dark World)

Met Emilia Clarke, Jai Courtney, Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, J.K. Simmons, Byung-hun Lee, Matt Smith,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van de eerste Terminator-films.

Het verhaal: John Connor stuurt Kyle Reese naar 1984 om zijn moeder te beschermen, maar eens aangekomen lijkt de wereld niet meer zoals het is en kan de jonge Sarah Connor haar eigen mannetje wel staan.

Arnold Schwarzenegger die terug zijn jonge zelve speelt in Terminator Genisys

Ons verdict: In 2009 waren er grootse plannen voor de Terminator-franchise: 3 films gingen er komen in een uitgebreide wereld na Judgement Day. De film door McG was weliswaar geen overdonderend succes met 370 miljoen dollar opbrengst tegen 200 miljoen euro investering en Terminator Salvation kreeg niet de nodige interesse mee van Hollywood-geldschieters om een nieuwe franchise te lanceren.

Fast forward naar 2015 krijgen we terug een nieuwe Terminator-film met de ondertitel Genisys (het nieuwe Skynet in een wereld waar mobiele telefoons, apps en operating systems heersen) die terug naar zijn origine gaat. Arnold Schwarzenegger is na zijn politieke carrière weer van de partij en wordt zoals in Terminator 2: Judgement Day perfect uitgespeeld als de vaderfiguur die hij voor iedere zoon was in de jaren ’90. Nieuwe castleden zoals Emilia Clarke, Jai Courtney & Jason Clarke geven deze film dan weer een hedendaagse interpretatie aan de franchise die op personal computers, fabrieken en machines is gebaseerd (de Game of Thrones-actrice is weliswaar geen Linda Hamilton). Maar ondanks deze nieuwe wereld brengt deze Terminator Genisys wel een ode aan de eerste 2 cultfilms met quasi identieke scènes uit de eerste Terminator. Bovendien barst deze 5de film van de hilarische dialogen en oneliners die heel wat fans voorheen miste in de jaren 2000.

Alleen maar goed nieuws dus, maar waarom critici dan sceptisch? Wel, het concept en verhaal is gewaagd: als je jezelf waagt aan tijdreizen en alternatieve dimensies geraak je heel vaak het algemene publiek tegen dat altijd gaten in de gang van zaken ziet. Alsook vond ik persoonlijk dat het einde beter opgesteld kon worden om een krachtigere toon achter te laten, maar deze Terminator Genisys maakt er weliswaar een einde aan wat heel wat mensen zullen appreciëren. Maar dit weegt niet op tegen de pluspunten die de film brengt. Dus laat je het negativisme niet ontmoedigen, want fans van de franchise komen volledig aan hun trekken.

Besluit: Terminator Genisys is een succes en wordt tot mijn top 3 van het jaar gekatapulteerd. Geniet onderaan van een clip clips uit Terminator Genisys en de hilarische prank die Arnold Schwarzenegger uithaalde met fans om in Madame Tussaud op te treden als the Terminator:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

7 gedachten op “Terminator Genisys review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter