Batman vs. Superman: Dawn of Justice 3D review

Batman vs. Superman: Dawn of Justice posterBatman vs. Superman: Dawn of Justice 3D ***

Regie: Zack Snyder (Man of Steel, 300, Watchmen)

Met Henry Cavill, Ben Affleck, Jesse Eisenberg, Gal Gadot, Laurence Fishburne, Amy Adams, Jeremy Irons, Michael Shannon, Holly Hunter, Scoot McNairy,…

Speeltijd: 153′

Ga kijken als je hield van Man of Steel.

Het verhaal: Na de gebeurtenissen in Man of Steel daagt Batman, de vergeten redder van Gotham, de alien in Metropolis Superman uit om laatst genoemde in te toomen met zijn goddelijke krachten. Intussen werkt Lex Luthor aan een plan om Metropolis te terroriseren.

Gal Gadot Wonder Woman Henry Cavill Superman Ben Affleck Batman in Batman vs Superman Dawn of Justice

Ons verdict: Het is eindelijk zo ver: de cinematografische wereld van DC Comics dankzij Warner Bros. gaat ambitieus van start met deze Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Nadat Marvel enkel steken heeft laten vallen (o.m. The Avengers: Age of Ultron), ziet Warner Bros. zijn kans om een grootschalige franchise op te bouwen met meerdere films die volgen, waarvan Suïcide Squad in de zomer volgt. Batman vs. Superman zet de toon van wat er zal komen…

Maar onze gevoelens zijn gemengd. Enerzijds is de kwaliteit van de beelden, samen met de special effects om van te snoepen (zeker voor 3D kiezen, raadt onze redactie aan) zoals we zagen in Man of Steel. We zien verrassend een sterke Ben Affleck aan het werk als Batman en we geven een pluim aan regisseur Zack Snyder om gedurfde keuzes te maken in het verhaal. Anderzijds duurt de film veel te lang, mist de blockbuster structuur en vlotheid (je hebt het gevoel dat je continu naar hoofdstukken kijkt en dat de muziek niet goed op elkaar is gestemd) en is de film vooral gericht om de Justice League-franchise te lanceren vol details die niet uitgewerkt worden. Vele comic books-fans zullen dus op hun honger blijven zitten. In een tijd waarin het stripgenre hoge kwaliteit aan content levert zoals Daredevil, Captain America: The Winter Soldier, The Dark Knight & Deadpool is dit een dooddoener die ervoor zorgt dat verwachtingen niet worden ingevuld.

Met andere woorden, Batman vs. Superman: Dawn of Justice is vooral meta-fictie, verwijzend naar zijn eigen universum zonder daarbij fans die verslaafd zijn aan de Marvel-franchise volledig te kunnen overhalen van hun kwaliteit. Kortom, we missen Christopher Nolan.

8 gedachten op “Batman vs. Superman: Dawn of Justice 3D review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter