Hardcore Henry op Brussels International Fantastic Film Festival review

Hardcore Henry posterHardcore Henry **** 1/2

Regie: Ilya Naishuller

Met Sharlto Copley, Tim Roth, Danila Kozlovsky, Haley Bennett, Andrei Dementiev, Svetlana Ustinova, Darya Charusha,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van een mix van Crank met District 9.

Het verhaal: We maken kennis met Henry, een soldaat die gereanimeerd wordt met bionische onderdelen terwijl een geheime organisatie Akan plotseling binnenvalt en hem wil vermoorden.

Sharlto Copley in Hardcore Henry

De setting: Het Internationaal Festival van de Fantastische Film, Science Fiction en Thriller BIFFF kent al jaren (sinds 1983) zijn publiek: Al dan niet gewezen Brusselse studenten die gek zijn op horror, fantasy & bloed! Met andere woorden, hoe origineler the kill (liefst met wat vampieren, demonen of zombies ertussen), hoe harder het gejuich. Hardcore Henry paste op dat vlak volledig thuis bij het publiek dat volledig uit de bol ging bij een heleboel vernietigende vechtscènes uit de film. De sfeer in de zaal zorgde voor de halve ster meer voor deze Hardcore Henry. Just sayin’ …

Hardcore Henry op BIFFF 2016

Ons verdict: Sinds 1996 heeft de gaming industrie op het vlak van horror en gore de filmindustrie een hakje gezet. Het zorgde ervoor dat er 100den films werden gemaakt van games die nooit konden tippen aan de games (bvb. Resident Evil, Tomb Raider,…). Maar deze tijden zijn anno 2016 gedaan dankzij Hardcore Henry.

De ervaring om naar Hardcore Henry te kijken die volledig verfilmd is vanuit 1st person view met een GoPro is legendarisch. Het laat je terugdenken aan de eerste dagen waarin je controller van je Nintendo 1 meermaals omhoog deed om Mario hoger te laten springen (wat uiteraard niks hielp). In Hardcore Henry ben je continu het hoofd aan het herpositioneren om de ideale kijk te hebben op de situatie in de film en dat zuigt je meteen in de film. Bovendien zorgt de bijdrage van acteur Sharlto Copley dat je het sterke District 9 herbeleeft. De keuzes van locaties alsook het geweld, bloedvergieten en gore zijn heerlijk Russisch en hardcore (niet voor gevoelige zielen dus) dat het je laat terugdenken aan films van Tarantino met een vleugje John Wick ertussen. En dit in nog een leuk verhaal (ja, je leest het goed, er zit nog een plot in!). AB-SO-LUUT GE-WEL-DIG!

Kortom, Hardcore Henry is nu al de verrassing van het jaar 2016 en volgens de MoviePulp-redactie een must-see in Belgische bioscopen binnen 2 weken. Geniet onderaan van de actiescènes uit Hardcore Henry om in de mood te geraken:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter