BLACK Blu-Ray review

Black - The Movie posterBLACK ****

Regie: Adil El Arbi & Billal Fallah (IMAGE)

Met Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi, Emmanuel Tahon, Soufiane Chilah, Théo Kabeya, Eric Kabongo,…

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van C’est arrivé pres de chez vous & IMAGE.

Het verhaal: De achterbuurten van Brussel zijn hard, dat merken Mavela en Marwan maar al te vlug. Hun stoer gedrag brengt hen samen, maar hun liefde voor elkaar en hun eigen bende blijkt al snel een gevaarlijke combinatie te worden…

BLACK wallpaper 1

Ons verdict: Het thema van BLACK is brandend actueel met de terroristische aanslagen van IS die de kop op steken in 2015 & 2016 in Parijs en Brussel. Probleemwijken in St. Denis, Charleroi & Molenbeek staan centraal in de nieuwsberichtgeving, Hell on Earth zoals bepaalde toekomstige presidenten van de Verenigde Staten beweren. BLACK brengt de realiteit tot leven in deze toch controversiële Belgische film van het Belgisch Marokkaanse regisseursduo Adil El Arbi & Billal Fallah.

BLACK wallpaper met Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaihi

Met lanceringen die nog moeten gebeuren in grote Europese landen zoals Groot-Brittannië en Frankrijk kan je de controverse van BLACK meteen opsnuiven als je het nieuws leest van relletjes bij bioscopen en het uitstellen van releases door vrees uit vechtpartijen. Aboubakr Bensaihi, Martha Canga Antonio & Emmanuel Tahon mogen misschien niets van romantiek kennen, maar het harde bendeleven in Brussel brengen ze magnifiek tot leven samen de uitstekende directies van Adil El Arbi & Billal Fallah. Geweld, verkrachting, vechtpartijen, verdriet,… BLACK brengt het harde leven van bendes in grootsteden, waar migranten soms aan hun lot worden achtergelaten, in kaart en tonen je een brutale wereld waar integratie onmogelijk is. Vernieuwend en grensverlegende cinema van eigenbodem die bijdroeg aan een schitterend 2015 voor de Vlaams Belgische film.

Besluit: BLACK is één van de beste Belgische films van zijn tijd en dus een must have voor de felbegeerde filmcollectie. Geniet van een behind-the-scenes featurette van BLACK en een interview met de hoofdcast:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter