Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny review

Crouching Tiger Hidden Dragon Sword of Destiny op Netflix Belgie posterCrouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny *** 1/2

Regie: Woo-Ping Yuen

Met Michelle Yeoh, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Natasha Liu Bordizzo, Harry Shum Jr., Roger Yuan, Darryl Quon, Woon Young Park, Veronica Ngo, Chris Pang, Eugenia Yuan, Juju Chan,…

Speeltijd: 96′

Ga kijken als je hield van Marco Polo.

Het verhaal: Yu Shu Lien keert terug naar het huis van Te om de begrafenis van Sir Te te eren en wordt onderweg aangevallen door een nieuw kwaad, de West Lotus klan van Hades Dei, die uit zijn op het zwaard van grootmeester Li Mu Bai.

De cast van Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny

Ons verdict: Wo hu lang long, in het Westen eerder gekend als Crouching Tiger, Hidden Dragon naar de hand van regisseur Ang Lee haalde boven alle verwachtingen 4 oscars op in 2001. De film’s cinematografie maar vooral zijn revolutionaire vechtchoreografie met koorden zou een nieuw genre inluiden, alsook blockbusters zoals The Matrix inspireren.

Alle respect voor de klassiekers, maar anno 2016 heeft een film zoals Crouching Tiger, Hidden Dragon een andere positie in het filmlandschap. De film is immers bijna niet meer in de filmrekken terug te vinden. Slimme zet van de makers van Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny om dan ook baanbrekend te zijn en de film op Netflix uit te brengen samen met deze in de bioscoop te distribueren. Maar wat zegt de film zelf?

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny is geen hoogvlieger in het genre die in mijn ogen nog steeds geregeerd wordt door Hero met Jet Li & Zhang Ziyi in de hoofdrol. Bovendien wordt er geen Aziatisch gesproken doorheen de film, dus dat geeft een deel authenticiteit weg. Maar we zien een sterke Donnie Yen & Michelle Yeoh aan het werk, alsook een beloftevolle Natasha Liu Bordizzo & Harry Shum Jr.. Bovendien is de ijsscène met een gevecht tussen Donnie Yen & Harry Shum Jr. om van af te likken. Het verhaal is er weliswaar 13 in een dozijn en ook de uitwerking van het verhaal is mij persoonlijk iets te verwesterst.

Kortom, als je op zoek bent naar authenticiteit ga je op je honger blijven zitten. Maar Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny is best entertainend om op Netflix te bekijken als je al een abonnement hebt.

2 gedachten op “Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter