Marvel’s Luke Cage op Netflix België review

Nieuwe Netflix Belgie Luke Cage posterLuke Cage ****

Regie: Cheo Hodari Coker (Ray Donovan)

Met Mike Colter, Mahershala Ali, Simone Missick, Theo Rossi, Frankie Faison, Alfre Woodard, , Rosario Dawson,…

Speeltijd: 13 afleveringen van zo’n 45 minuten de aflevering

Ga kijken als je hield van Jessica Jones, Daredevil & The Get Down.

Het verhaal: Luke Cage a.k.a. Power Man leeft ondergedoken in Harlem weg van alle aandacht, rouwend voor zijn overleden vrouw Reva tot op een dag dat een maffiabaas achter diens geliefde Pop’s gaat.

Mike Colter in Luke Cage op Netflix België

Ons verdict: Luke Cage is het inmiddels 4de seizoen van The Defenders-reeks waar Netflix België in 2015 mee begon en moet een weg zoeken tussen het actievolle DareDevil & het neo noire Jessica Jones. De guldenmiddenweg werd qua stijl gevonden in de lijn van het recente The Get Down van Netflix en grappig genoeg, het legendarische Scarface in een zwart jasje. Een aparte mix, maar Marvel’s Luke Cage geraakt er mee weg…

Luke Cage neemt zowat dezelfde wending als zijn voorganger Jessica Jones in de schaduw van Marvel’s Cinematic Universe met dat verschil dat hij deze keer volledig voor het bekoren van de zwarte bevolking gaat. Mike Colter omarmt deze urban vibe met open armen als allereerste zwarte superheld ooit en trekt alle aandacht naar zich toe in deze serie. De bad guys leveren weer voortreffelijk werken met aan kop Erik LaRay Harvey als Diamondback & Mahershala Ali als de nieuwe King Pin Cottonmouth. Ook de vrouwelijke cast met Simone Missick als de bad-ass detective Misty Knight & Rosario Dawson die als Night Nurse eindelijk voldoende screentime krijgt, lieten een sterke indruk na op onze netvliezen. Sterke prestaties van allemaal.

Wat is er dan mis met Luke Cage? Spijtig genoeg mist Luke Cage verfijnde editing om echt aan zijn voorgangers te tippen, hoewel tegen het einde van het seizoen Luke Cage echt op niveau komt. Daardoor hebben we het gevoel dat je jezelf doorheen de serie moet slepen. Alsook is het wraakverhaal met continue verwijzingen naar rivaliserende bendes in New York en een stroom van Marvel-personages die paden kruisen, er één in een dozijn geworden. Cute, maar je kan niet blijven teren op dit metafictie-succes om baanbrekende content te brengen.

Kortom, Luke Cage is het minste van de Defenters-Stal, maar als je fan bent van bad culture & comics, is Luke Cage jouw ding.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Marvel’s Luke Cage op Netflix België review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter