Dracula Untold op Netflix België review

Dracula Untold postersDracula Untold ****

Regie: Gary Shore (Holidays)

Met Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Charles Dance, Art Parkinson, Diarmaid Murtagh,…

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van Van Helsing & Underworld.

Het verhaal: Dracula Untold vertelt het verhaal van de jonge prins Vlad III die op zijn eentje een leger van Turken moet tegenhouden om zijn land te redden van de ondergang.

Luke Evans in Dracula Untold

Ons verdict: Dracula Untold verraste de Belgische box office in 2014 door enkele weken na elkaar de eerste plek te bekleden. Onze redactie was overtuigd dat dit te maken had met de heropwaardering van het vampieren-genre die de laatste jaren na True Blood & The Vampire Dairies is ontstaan. Maar niets is minder waar…

Na het kijken van Dracula Untold op Netflix België waren we aangenaam verrast. De film van regisseur Gary Shore met de schitterend gecaste Luke Evans, Dominic Cooper, Charles Dance & de wondermooie Sarah Gadon heeft een doordachte opbouw die terug naar de origine van de historisch volksheld Vlad de Spietser gaat. De CGI mag dan misschien wel wat over the top zijn, in combinatie met de adembenemende landschappen van Noord-Ierland komen deze mooi tot zijn plooi. Tot slot is het ook wel leuk om angstjagende figuren zoals Dracula in een superheldenrol te plaatsen. Chapeau, zeker als je weet dat er talloze films over Dracula gemaakt zijn in de filmgeschiedenis.

Kortom, Dracula Untold was voor ons een verrassing en opende onze ogen waarom Universal Pictures wil investeren in een monster-universum. Hopelijk wordt de nieuwe reboot met The Mummy met Tom Cruise even sterk.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.