Vlaamse Netflix krijgt naam Streamz

Hot nieuws in streamingland, want Vlaanderen wordt in het najaar van 2020 een streamingdienst rijker. Streamz wordt de naam van de Vlaamse Netflix onder de vleugels van DPG Media België & Telenet België en kreeg onder leiding van CEO Peter Vindevogel goedkeuring van de Europese Commissie & Vlaamse Regulator voor de Media om te bestaan op 1 september 2020. Verder zijn er weinig factoren bekend. Zo is er geen content vrijgegeven die exclusief te zien zal zijn op de toekomstige Vlaamse streamingdienst, maar beide mediabedrijven zullen wel galant staan voor zowel Vlaamse fictie van VTM & co in combinatie met internationale content van Play. Zo hopen velen dat HBO-content samen met de reeks De Bende van Jan de Lichte eindelijk te zien is onafhankelijk van een telecom-abonnement bij Telenet.

Peter Vindevogel, CEO van Streamz, reageert:

“Ik kijk er geweldig naar uit om samen met een enthousiaste ploeg van medewerkers, die allemaal specialist zijn in hun vak, van Streamz een succes te maken. Met de steun van DPG Media, Telenet en de hele Vlaamse mediasector gaan we er een streamingdienst van maken die van ons allemaal is.”

Kris Vervaet, CEO DPG Media België, is verheugd:

“De lancering van Streamz zal een mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis worden. We zijn heel blij met de goedkeuring van de Europese Commissie. We kijken er enorm naar uit om dit nieuwe, lokale streamingplatform te lanceren, samen met Telenet. Samen kunnen we het verschil maken met de beste Vlaamse en internationale content. Dat is zowel een boost voor de Vlaamse kijker, als voor het hele medialandschap.”

John Porter, CEO Telenet voegt daar aan toe:

“Bij Telenet zijn we ook erg tevreden dat de Europese Commissie ons initiatief groen licht geeft. We kunnen nu samen met DPG Media full force vooruitgaan om een nieuw hoofdstuk te schrijven aan het Vlaamse en internationale mediaverhaal. Streamz brengt lokale verhalen die de wereld kunnen veroveren en internationale verhalen die Vlaanderen kunnen veroveren. Daarmee geven we de kijker meer keuze dan ooit en krijgen onze Vlaamse televisiemakers ook een extra platform om hun creativiteit te tonen.”

Wanneer Streamz exact beschikbaar komt, is nog niet bekend, maar registreren kan op http://join.streamz.be/

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.