De Lord of the Rings-saga op Netflix België review

Lord of the Rings Hobbit box set in Blu-RayLord of the Rings *****

Regie: Peter Jackson (King Kong, The Hobbit)

Met Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Sean Bean, Cate Blanchett, Liv Tyler, Billy Boyd, Sean Astin, Andy Serkis, Miranda Otto, David Wenham,…

Speeltijd: 3 films / zo’n 3 uur per film

Ga kijken als je hield van Game of Thrones.

Het verhaal: Het zijn moeilijke tijden in Middle-Earth. Na de oorlog tegen Sauron dreigt er een nieuwe oorlog na het terugvinden van de allermachtigste ring der tijden. Een kleine hobbit moet samen met zijn hobbit-vrienden, een tovenaar, een dwerg, een elf & een aantal mensen weerstand bieden.

De Fellowship of the Lord of the Rings saga

Ons verdict: Eén van de grootste saga’s aller tijde is vanaf nu te streamen op Netflix België en dat mogen we niet onopgelost voorbij laten gaan.

The Lord of the Rings-saga met zijn hoofdstukken The Fellowship of the Ring, The Two Towers & The Return of the King haalde in de jaren 2000 maar liefst 17 oscars op. Anno 2016 is Lord of the Rings best grappig om naar te kijken, maar het blijft nog steeds één van de beste computer-generated movies aller tijde. Het is bovendien één van de enige saga’s die net zoals Star Wars een volledige nieuwe wereld tevoorschijn kon toveren en zo’n community van mensen bij elkaar kon brengen. Bovendien sloeg de saga enorm goed aan bij het grote publiek en staat nog steeds onder de top 10 grootste films in België aller tijde.

Kortom, Lord of the Rings moet je gezien hebben, jong of oud, en is een stuk beter dan zijn Hobbit-tegenganger.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter