Eddie the Eagle DVD review

Eddie the Eagle posterEddie the Eagle ***

Regie: Dexter Fletcher

Met Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken, Tim McInnerny, Jim Broadbent, Keith Allen, Jo Hartley,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van Race & Cool Runnings.

Het verhaal: Eddie Edwards is sinds zijn kinderjaren gefascineerd is met de Olympische Spelen en kost wat kost wil deelnemen. Na talloze onsuccesvolle pogingen in verscheidene sporten komt hij tot de ontdekking dat Groot-Brittannië nog nooit een schansspringer naar het tornooi heeft gestuurd en pakt de eerste beste bus naar Garmisch-Partenkirchen.

Hugh Jackman & Taron Egerton in Eddie the Eagle

Ons verdict: De laatste Olympische Spelen in Brazilië waren de succesvolste Spelen voor de Belgen sinds Atlanta 1996 met 6 medailles (2 goud, 2 zilver & 2 brons). Hoewel het idee van de Olympische gedachte van Pierre de Coubertin niet zou mogen overeen komen met het winnen van medailles is dit wel het enige mantra dat de moderne maatschappij kent. Ooit was het anders en dat kan je met een verhaal zoals Eddie the Eagle herontdekken.

Producer Matthew Vaughn zag in het verhaal van Eddie “The Eagle” Edwards een perfecte manier om oude Britse glorie opnieuw te doen herleven. Zijn casting is dan ook hartstikke Angelsaksisch met namen zoals Hugh Jackman, Christopher Walken, Tim McInnerny & Jim Broadbent. Opnieuwe castte hij Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) in een hoofdrol als Eddie Edwards en deze vervult zijn taak met een volle 10 op 10. Toch moet je geen film verwachten zoals Cool Runnings, want de humor is ver te zoeken. Regisseur Dexter Fletcher maakt er ook geen maatschappelijk-kritisch filmpje van zoals Race, maar eerder laat hij oude elementen terugkomen in een hartverwarmend verhaal. Een leuke mix voor de doordeweekse tv-avond.

Kortom, Eddie the Eagle is een ware toevlucht naar het feit dat de Amerikaanse droom nog leefde in de jaren ’80. De perfecte feel-good movie om de magie van de kerstdagen te herbeleven.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter