Vlaamse Sing recensie

Sing posterSING *

Regie: Christophe Lourdelet & Garth Jennings (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy)

Met de stemmen van Rik Verheye, Sien Eggers, Janna Salhoume, Louis Thyssen / Matthew McConaughey, Garth Jennings, Scarlett Johansson, Taron Egerton

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Huisdiergeheimen & Trolls.

Het verhaal: De ambitieuze koala Buster Moon probeert samen met het geld van zijn maatje Eddie een theater te runnen. Op een dag krijgt hij het idee om een zangwedstrijd te organiseren met een prijzenpot van $1.000, maar zijn secretaresse maakt er per ongeluk $100.000 van.

De Amerikaanse stemmencast van Sing

Ons verdict: Als filmfanaten kan je jezelf best inbeelden dat we niet echt fans zijn van voorgebakken TV-formats zoals The Voice of X-Factor. Maar als je dan eens de kans krijgt om een Vlaamse versie te bekijken van een animatiefilm die het hartstikke goed doet aan de Belgische box office en een animatiestudio die dezelfde allure pretendeert te hebben als pakweg een Pixar, dan hopen we overtuigd te worden van het tegendeel.

Helaas pindakaas. Sing werkt voort aan de dalende golf van animatiefilms waar de nieuwe hitfabriek Illumination op surft. De nieuwe cash cow van Universal Pictures wist ons met Huisdiergeheimen niet bepaald te verrassen, maar deze Sing heeft het entertainment van een slak die over de Antwerpse Leien probeert over te steken. En zelfs dat zou nog entertainender zijn (haal hij het of haalt hij het niet?). De slechte combinatie van Nederlandstalige stemmen met Engelse songs mag dan wel een nieuwe trend zijn, het stoort ons mateloos. OK, we hebben één keer goed gelachen met een koala die probeert een auto te wassen, maar verder zit deze Sing propvol flauwe moppen en voorgebakken animatie.

Kortom, ik versta de box office resultaten niet achter de nieuwe Illumination-films. Sing zoog nog een stukje meer als Huisdiergeheimen.

De stemmen van Rik Verheye & Sien Eggers in SING

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter