Deepwater Horizon op iTunes review

Deepwater Horizon posterDeepwater Horizon ***

Regie: Peter Berg (Lone Survivor, Hancock, The Kingdom)

Met Mark Wahlberg, Kurt Russell, Dylan O’Brien, Kate Hudson, John Malkovich, Gina Rodriguez,…

Speeltijd: 107′

Ga kijken als je hield van films met veel vuur en destructie zoals 2012, San Andreas & Backdraft.

Het verhaal: In 2010 komt het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico in de problemen waardoor de hele crew in gevaar komt door de hebzucht van BP.

Mark Wahlberg in Deepwater Horizon

Ons verdict: Peter Berg wist ons sinds The Kingdom te overtuigen van zijn regisseurswerk en met titels zoals Lone Survivor & Hancock kwam hij steeds verrassend uit de hoek. Zijn keuze voor het verfilmen van de grootste olieramp in de geschiedenis was een opmerkelijke, zeker gezien hij met Patriots Day een trend zet om meer de Clint Eastwood-toer opgaat. Nu is Deepwater Horizon niet bepaald een patriottisch verhaal om trots op te zijn, maar Berg legt wel net zoals Eastwood een nadruk op het waargebeurde met geslaagde actiescènes als gevolg. Spijtig genoeg krijgt de geweldige cast met namen zoals Kurt Russell, John Malkovich, Kate Hudson & Mark Wahlberg maar weinig echte acteermomenten waardoor Deepwater Horizon al snel op een doordeweekse rampenfilm begint te lijken. Met alle gevolgen van nadien, want enkele dagen later zal je je spijtig genoeg niet meer herinneren van de film.

Kortom, we hadden iets meer kritiek verwacht in Deepwater Horizon, hoewel we hebben genoten van de waarheidsgetrouwe actiescènes.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter