Brimstone Blu-Ray review

Brimstone Blu-Ray coverBrimstone **** 1/2

Regie: Martin Koolhoven (Oorlogswinter)

Met Guy Pearce, Dakota Fanning, Emilia Jones, Carice van Houten, Kit Harington, Carla Juri, Paul Anderson,…

Speeltijd: 148′

Ga kijken als je hield van The Revenant, Silence & Django: Unchained.

Het verhaal: We volgen het verhaal en de lijdensweg van Liz, een vrouw die niet kan spreken en in het nieuwe Amerika achtervolgd wordt door een meedogenloos strenge dominee.

Carice van Houten in Brimstone

Ons verdict: Het feit dat Martin Koolhoven’s Brimstone na enkele maanden reeds in de Blu-Ray- & DVD-rekken ligt, is niet bepaald een goed teken voor het internationaal debuut van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven. Logisch, in België bracht hij amper 35.627 euro op en de Nederlandse box office resultaten (1,53 miljoen euro) compenseerden de productiekosten van 12 miljoen dollar niet. Thans gaan wij jullie proberen overhalen deze Brimstone Blu-Ray absoluut in de filmcollectie op te nemen, want Brimstone is één van de toppers van het voorjaar 2017. Misschien wel heel 2017!

Met sterk acteerwerk van o.m. Guy Pearce, Dakota Fanning, Emilia Jones, Carice van Houten & Kit Harington overtrof Brimstone onze verwachtingen en wist het ons zelfs meer te overtuigen van zijn kwaliteiten dan Martin Scorsese’s Silence of de rest van de films die dit jaar in de bioscoop verschenen buiten La La Land. Met een heerlijk ruwe cinematografie & uitwerking toont Koolhoven hoe hij het niveau van Alejandro González Iñárritu’s The Revenant of Tarantino’s Django Unchained kan evenaren zonder daarbij zijn ziel te verkopen aan de duivel. Het oeuvre van Koolhoven blijft nl. zeer consistent met wat hij bracht in Oorlogswinter, hoewel deze Brimstone dankzij zijn 7-jarige ontwikkeling voor de eerste keer propvol verhaal zit. Niet meteen een nadeel in onze ogen, maar het kan voor bepaalde mensen wat veel worden om lichtjes te verwerken.

Besluit: Brimstone‘s box office resultaten wegen niet op tegen de kwaliteit die de film te bieden heeft. Zeker de moeite om te huren en wij voegen hem toe aan onze filmcollectie als één van de internationale topfilms van onze Noorderburen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter