The Handmaid’s Tale recensie op Proximus Movies & Series

Algemene poster van The Handmaid's TaleThe Handmaid’s Tale **** 1/2

Bedenker: Bruce Miller (The 100)

Met Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Ann Dowd, Madeline Brewer, Samira Wiley, O-T Fagbenle,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Man in the High Castle.

Het verhaal: Door overpopulatie is het heel moeilijk voor vrouwen geworden om nog zwanger te geraken. Maar enkelen zoals June krijgen de zegen en dat maakt het dat een religieus totalitair regime de macht overneemt in de Verenigde Staten en deze vrouwen tot seksslaven maakt om kinderen te baren voor de elite.

Elizabeth Moss in The Handmaiden's Tale

Ons verdict: Vele boekenwurmen zullen weten dat de bestseller van Canadese schrijfster Margaret Atwood net zoals George Orwell’s 1984 of Aldous Huxley’s Brave New World tot de dystopische verbeelding spreekt. Het is dan ook een raadsel waarom dit verhaal dat reeds bestaat sinds de jaren ’80 nooit succesvol tot leven is gekomen op het grote of kleine doek (de Duitse film door Volker Schlondorff flopte begin jaren ’90). Maar daar bracht Amerikaanse zender Hulu in 2017 verandering in. Het platform dat een resultaat is van een heleboel Amerikaanse zenders samen (respectievelijk The Walt Disney Company, 21st Century Fox, Comcast & Time Warner) investeerde in het idee van schrijver Bruce Miller (de man achter o.m. The 100) en dit was een schot in de roos.

The Handmaid’s Tale is een voortreffelijke video-on-demand serie die dankzij het uitstekend acteerwerk van Man Men-actrice Elisabeth Moss, Enemy at the Gates-acteur Joseph Fiennes & Ann Dowd als de angstaanjagende Aunt Lydia tot in de puntjes wordt uitgewerkt (dit verklaart ook de uitgebreide Emmy-awards voor beide actrices). Wederom krijgen we net zoals Twin Peaks, Taboo & American Gods een voortreffelijke televisieserie in een mysterieus jasje dat liefhebbers van science fiction zal doen likkebaarden en carrières van castleden zoals o.m. Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Max Minghella & Samira Wiley zal lanceren. Fenomenaal werk! Zeker de laatste aflevering brengt het 1ste seizoen van Handmaid’s Tale tot een uitstekend einde en de hele serie blijft gelukkig genoeg gedurende 10 afleveringen trouw aan zijn roots.

Kortom, The Handmaid’s Tale moet je gewoon streamen via Proximus Movies & Series. Een dikke aanrader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter