Streamz_logo

UITGETEST: De nieuwe Streamz-app van DPG Media & Telenet

Telenet Play wordt Streamz

Dankzij onze goede vrienden bij Telenet kregen we als één van de eerste in belgië een mooie kijk in de nieuwe Streamz-app, Telenet & DPG Media’s versie van een standalone app om te genieten van de laatste nieuwe films & series met een maandelijkse abonnement. Streamz moet een antwoord bieden op het toenemend gebruik van Netflix in Vlaanderen en met een boel Vlaamse series maar ook internationale series van HBO heeft het een mooi antwoord klaar. Maar de dienst is ook maar zo sterk als de app zelf, daarom beantwoorden wij de nakende vragen: Hoe goed is de nieuwe Streamz-applicatie van DPG Media & Telenet? Hoe werkt de Streamz? Wat kan je er allemaal uithalen? Lees hier onze mening over de allernieuwste Streamz-app hier!

Wat is Streamz?

Laat ons eerst nog eens even herhalen wat Streamz is. Streamz is het nieuwe en lokale streamingplatform van DPG Media en Telenet dat vandaag op 14 september 2020 officieel lanceert. De dienst is vergelijkbaar met Netflix, want je betaalt een maandelijks bedrag om series en/of films te kijken. Een Streamz-abonnement geeft je aan 11,95 euro per maand toegang tot Vlaamse & internationale series zoals Bende van Jan de Lichte, Fair Trade, Black-Out, The Third Day, Cold Courage, Lovecraft Country,… voor 19,95 euro per maand krijg je er nog eens een heleboel blockbusters bij zoals bvb Jumanji: The Next Level, Harriet, 1917, Les Misérables,… onder de vorm van Streamz+. De Streamz-app is beschikbaar voor iOS & Android devices (je kan het hier downloaden) en daarmee kan je meteen casten naar chromecast of airplayen naar Apple TV. Ook is de app beschikbaar op Apple TV en kan je ook via de Telenet-decoder kijken naar Streamz/Streamz+.

Hoe werkt de Streamz-app?

Streamz op alle apparaten van smartphone tablet laptop smart tv chromecast en Apple TV

De Streamz-app krijgt dus, een beetje vergelijkbaar met Netflix, Amazon & Disney Plus, een centrale plek in dit hele streaming-gebeuren en de app ontgoochelt al een geluk niet. Streamz neemt daarmee de ervaring over die het heeft van VTM Go, gezien de navigatie en layout zeer vergelijkbaar zijn met de applicatie van DPG Media. De hoofdnavigatie is gebruiksvriendelijk met een selectie van programma’s, films en series op de homepagina die zich zowat wekelijks aanpast en wordt bovendien aangepast naar wat verschillende Streamz-users consumeren of jezelf consumeert. Dat betekent dus gemakkelijke blokken naar jouw favoriete Vlaamse & HBO-series zoals Bende van Jan de Lichte, Matroesjka’s, Callboys, Safety First, Studio Tarara, De Luizenmoeder, Gent West, Albatros, Geub, Over Water & FC De Kampioenen, maar ook Game of Thrones, Westworld, Big Little Lies, The Sopranos, Sex and the City,… maar op de homepagina krijgt je ook gemakkelijke verwijzingen naar fictie van het moment zoals Black-Out, Fair Trade of Batwoman. Ook kan je series & films downloaden & offline kijken.

Wat zijn de voordelen van Streamz?

So what, what’s the big deal? Als zogenaamde “cord cutter” heb ik persoonlijk altijd een hekel gehad aan de manier waarop grote telecombedrijven bepaalden welke content ik waar en wanneer moet consumeren. Die vrijheid is er nu eindelijk met Streamz voor o.m. Vlaamse & HBO-content, want Netflix & Amazon geven je deze vrijheid in zekere zin via hun apps met films & series in hun aanbod.

De vrijheid en flexibiliteit van Streamz heeft heel wat voordelen. Zo gingen wij ondanks op vakantie en konden de vrijheid van Streamz  samen met onze lichte mobiele telefoons, Lenovo YOGA Book, Wireless Display-adapters en Chromecasts fijn omarmen. De app is op het vlak van casten met zowel een iPhone of een Android-toestel (laptop, tablet & telefoon werden getest) vlot te gebruiken, hoewel heel veel afhangt van de internet verbinding die je ter plekke beschikbaar hebt op hotel of in een appartement. De TV app verliest wel af en toe verbinding met Chromecast of Microsoft Wireless Display-adapter, maar werkt op het vlak van connectiviteit wel een stuk beter als de Yelo TV-app. Uiteraard is de app vlot opnieuw te connecteren, hoewel we je aanraden om de apparaten niet te ver van de televisie te plaatsen.

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat je vanwege de mobiliteit onderweg heel wat content kan bekijken en laat dit nu net één van de grootste pluspunten zijn van Streamz. Als je als streamer bij wil benen met al jouw favoriete series of films, maar te zwijgen dat iedere serie een ander ritme heeft (de ene serie komt weer per week met een aflevering, de andere kan je meteen volledig bingen), dan kan Streamz zeer handig zijn. Op de trein, metro, bus of ander openbaar vervoer kan je dus gemakkelijk even een aflevering meepikken zonder al teveel poespas.

Ook nog even vermelden dat Streamz echt wel een Vlaamse streamingdienst is, wat ervoor zorgt dat de Vlaamse ondertiteling meteen goed staat bij iedere serie of film. Tekenfilms & animatiefilms hebben bovendien Vlaams als standaardtaal wat niet het geval is voor Netflix & Disney Plus. Geen te onderschatten feature, moeten we zeggen.

Loopt Streamz achter tegenover Netflix of Amazon?

Streamz biedt nagenoeg dezelfde ervaring als Netflix, maar toch is er nog verbetering mogelijk. Zo kan je de kwaliteit van series & films niet bepalen als je het downloadt zoals dat wel kan in Amazon Prime Video.  Ook zijn de aflevering een stuk zwaarder als Netflix. Een gelijkaardige integratie wat cast- & crewleden betreft zoals Amazon Prime Video & IMDb is ook welkom.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter