Gifted recensie

Gifted posterGifted *** 1/2

Regie: Marc Webb (Amazing Spider-Man)

Met Chris Evans, Octavia Spencer, McKenna Grace, Lindsay Duncan, Jenny Slate,…

Speeltijd: 101′

Ga kijken als je hield van The Help.

Het verhaal: Mary Adler is een rekenwonder die bij haar oom Frank woont, nadat haar moeder zelfmoord pleegde. Hij beslist haar naar een normale school te sturen tegen de wil in van Mary’s oma Evelyn…

Chris Evans & McKenna Grace in Gifted

Ons verdict: Chris Evans heeft een vooral commerciële carrière achter zich met films zoals Fantastic Four, Captain America, The Losers & The Avengers. Maar met Snowpiercer toonde Evans dat hij ook een hoofdrol kan opnemen die iets minder commercieel van aard is. Met Gifted zet hij effectief de stap naar het serieuzere werk en dat is een ideale keuze. Chris Evans weerspiegelt immers als geen ander de ideale schoonzoon zonder effectief de ideale zoon te spelen in Gifted, maar laat ons niet teveel weggeven van de film. Marc Webb die inmiddels een slechte nasmaak heeft van het hele comic book gebeuren na zijn Amazing Spider-Man avontuur wordt drinking buddy met Chris Evans en toont zich van een andere kant. Een fragielere kant die samen met Octavia Spencer en de jonge McKenna Grace een leuke combo wordt. Gifted is misschien geen Boyhood, maar wij genoten van de emotionele en familiaal ingewikkelde toon die je regelmatig een traantje zal doen wegpinken als ouders.

Kortom, Gifted toont een andere kant van Chris Evans & Marc Webb en dat is goed voor de carrières, maar zeker ook de film. De ideale film om te huren op een romantische avond of punten te scoren op romantische date in de bioscoop.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter