Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah

Adil El Arbi & Bilall Fallah coproduceren Benelux-film Meskina

Het Belgische productiehuis Los Morros van Adil El Arbi & Bilall Fallah (Bad Boys for Life, BLACK, Patser, Ms. Marvel) zetten hun eerste stappen in de Nederlandse filmindustrie en coproduceren de langspeelfilm Meskina van regisseuse Daria Bukvic, in samenwerking met productiehuis NewBe. Beide regisseurs stappen graag mee in de film om wille van het interessante verhaal en de diverse cast. De Nederlands-Belgische komedie Meskina van Daria Bukvic vertelt het eigentijdse verhaal over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. Ook de Belgische acteur Vincent Banic o.m. gekend als de jonge Guido Vandenbossche uit Familie, kreeg een belangrijke rol.

Adil El Arbi & Bilall Fallah verklaren hun betrokkenheid bij Meskina:

“Het is een ongelofelijke leuke komedie die zowel mensen met onze roots als een breed publiek zal kunnen bekoren. Het is een eer om als producent deel uit te maken van de debuutfilm van Daria Bukvic aan de start van een mooie filmcarrière. We zijn al een aantal jaren aan het werken met NewBe om op die manier Vlaamse en Nederlandse films met elkaar te connecteren, zoals we ook met Patser gedaan hebben. Dit is de eerste film die Los Morros produceert met een andere regisseur als kapitein. In de toekomst hopen we nog meer debuutfilms te produceren van auteurs met een persoonlijke visie zoals Daria.”

Jeroen Koopman, Founder NewBe, vertelt:

“Omdat we al jaren groot fan zijn van zowel het talent, de visie als de smaak van Adil, Bilall en hun manager Ken Lambrechts spreken we al langer over verschillende filmprojecten. Dat ze nu Meskina hebben uitgekozen om zich als co-producent aan te verbinden, maakt ons nog voller van vertrouwen in het resultaat van de film.”

De regie is in handen Daria Bukvic (31). De succesvolle Bosnisch-Nederlandse theaterregisseur maakt met Meskina haar speelfilmdebuut. Bukvi? maakte o.a. de theaterhit Melk & Dadels, een humoristische voorstelling over de levens van 4 Marokkaans-Nederlandse actrices.

‘De energie en girlpower die van Melk & Dadels afspatte neem ik mee in Meskina, om zo een nog groter publiek te inspireren met verhalen over de vrouw van nu. Nederland en België zijn er klaar voor Meskina’, aldus Daria.

De cast van deze komedie is voornamelijk Nederlands waarbij de hoofdrol weggelegd is voor Maryam Hassouni (Soof). Naast haar zullen onder andere Soundos El Ahmadi (F*ck de liefde), Nasrdin Dchar (Mocro Maffia, Rabat), Bilal Wahib (Mocro Maffia), Oscar Aerts (Goede Tijden Slechte Tijden, Gooische Vrouwen), Olaf Ait Tami (Commando’s), Rachida Iaallala (Dunya & Desie, Broeders) Jouman Fattal ( Anne+) en Fahd Larhzaoui (Papadag) in de film te zien zijn. Vincent Bani? werd voor het grote publiek bekend door zijn rol van Mick Zeelenberg in de Anubis – films. Hij won hiervoor tot tweemaal toe de Nederlandse Platina Filmprijs. Hij was ook VJ op Jim in Laid Back . Vanaf september 2016 speelt hij Guido II Van den Bossche in de VTM – soap Familie.

SYNOPSIS: Wanneer je als vrouw bijna dertig bent, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’, een loser. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Maar tijdens haar zoektocht belandt ze in hilarische en herkenbare situaties.

De opnames van Meskina gingen half augustus 2020 van start en eindigen eind september 2020. Distributeur WW Entertainment brengt de film in januari 2021 uit in de Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.