The Mist recensie op Netflix België

The Mist posterThe Mist *** 1/2

Bedenker: Christian Torpe (Rita)

Met Alyssa Sutherland, Morgan Spector, Okezie Morro, Danica Curcic, Gus Birney, Luke Cosgrove,…

Speeltijd: 10 afleveringen per seizoen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van een mix tussen The Walking Dead, Lost & Stranger Things.

Het verhaal: Het stille stadje Bridgeville wordt kalmpjes overspoeld door een mysterieuze wolk die tegen de wind in van de bergen komt en alles vernielt wat hij binnentrekt.

The Mist recensie op Netflix België

Ons verdict: 2017 is voor bestseller-schrijver Stephen King een vruchtvol jaar met blockbusters zoals The Dark Tower & IT die allemaal oorspronkelijk uit zijn pols komen. Dat mag ook niet verbazen als je weet dat hij met zijn neus tussen filmklassiekers zoals The Shining & The Shawshank Redemption zat in het verleden. The Mist is één van de nieuwe serie die een remake krijgt op het kleine doek en gezien de gouden jaren van televisie-on-demand krijgt een project zoals The Mist ook een deftige financiering van 23 miljoen dollar of iets meer dan 2 miljoen dollar per aflevering. Natuurlijk is dit verre van een budget zoals Game of Thrones, maar je kan er toch visueel een noemenswaardig spektakel van maken en dat is The Mist ook. De nieuwe serie door Spike & Deense regisseur Christian Torpe begint goed met een focus op de personages in plaats van de pure horror en het houdt een balans tussen actie zoals The Walking Dead en mysterie zoals Stranger Things. Na enkele afleveringen beginnen de situaties weliswaar wat futloos te worden en de cast die getrokken wordt door o.m. Alyssa Sutherland & Morgan Spector heeft iets te weinig draagkracht om de serie naar een hoger niveau te tillen. Door de enigzins beperkte budgetten blijven de grote monsters wat uit en dat zal ook zijn impact hebben op de fans van het hele gebeuren.

Besluit: The Mist valt best te pruimen, maar verwacht er geen al te grote dingen van in zijn eerste seizoen tot het een monsterhit worden en meer budget krijgt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.