Nieuwe rubriek: Must-see televisioneel kijkvoer van de week

lcdtv

Eind deze week gaan de meest TV zenders in zomerreces tot september. Traditioneel de periode waarin onze kabel voorral grossiert in herhalingen van herhalingen (de kampioenen, iemand). Laat dit nu echter ook de periode zijn waarin het zendschema ook tot de nok wordt opgevuld met grote bioscoopfilms en straffe buitenlandse fictie (die met dank aan full HD schermen en digitale TV decoders trouwens ook in steeds betere kwaliteit te bekijken zijn). Daarom gaan wij vanaf deze week van start met een nieuwe rubriek die het kaf van het televisionele koren zal scheiden. Om dit overzicht enigszins te beperken, selecteren wij enkel uit het aanbod van de Vlaamse, Nederlandse en Britse zenders die zonder extra abonnementsgeld te bekijken zijn door het gros van de Vlamingen. Zo kunnen jullie volgende week onder andere kijken naar:

munich Munich***** (30/5 – 21u15 – VT4)

Steven Spielberg levert misschien de sterkte film uit zijn indrukwekkende carrière af met deze onvergetelijke thriller. Munich vertelt het spannende en aangrijpende verhaal van de nasleep van de verschrikkelijke terroristische aanslagen op de Olympische Spelen van 1972. Absolute topfilm die erin slaagt de Midden-Oosten problematiek in een entertainend jasje te steken. Met Eric Bana en Daniel Craig die schitteren als de moegetergde Mossad agenten. Let ook op de ‘telefoon-bom’ scène (ergens midden in de film) die zo verduiveld knap gemonteerd is dat ze ooit zonder enige twijfel verplichte kost wordt op de filmscholen.

Filmkeuze te over op vrijdagavond (29/5) omstreeks 20u40:

Hitch*** (VTM): Stellen dat de romantische komedie zowat ons minst favoriete genre is, is een understatement van formaat. Maar dankzij het charisma van Will Smith, de goddelijke curves van Eva Mendes en de komische timing van Kevin James is deze best het bekijken waard.

Terminator 3 Rise of The Machines*** (2BE): Volgende week komt het langverwachte Terminator Salvation in de zalen. Héél toevallig serveert 2BE deze week het meest recente deel van de Terminator-franchise, die nergens kan tippen aan de iconische eerste 2 Terminator-films van James Cameron, maar toch kan bogen op een aantal knappe actiescènes en de dito verschijning van Kristanna Loken als vrouwelijke Terminator.

The Island*** (VT4): Wat begint als een intrigerende psychologische SciFi-film gaat al gauw over op de gebruikelijke Michael Bay-mix van explosief spektakel en sexy protagonisten (Scarlett Johansson oogde nooit lekkerder) die in slow-motion door het beeld rennen.

Verder:

Starship Troopers**** (29/5 – 0u40 – BBC1): Laatste echte grote Hollywoodfilm van Paul Verhoeven waarin de grootmeester de waanzin van oorlog en fascisme op satirische wijze te kakken zet met behulp van belachelijk knappe soldaten en (nog steeds) imposant ogende CGI reuze-insecten van buitenaardse origine.

The Getaway*** (3/6 – 22u30 – 2BE): Stevige remake van de gelijknamige Peckinpah-klassieker uiy 1972. Alec Baldwin en Kim Basinger hernemen de legendarische rollen van Steve McQueen en Ali MacGraw.

The Devil’s Advocate**** (3/6 – 23u45 – BBC1): De basispremisse van de Grisham-verfilming, The Firm***, wordt omgeturnd tot een fascinerende mix van rechtbankthriller en satanische horror. Met een heerlijk over-the-top gaande Al Pacino in een rol die op zijn lijk geschreven is. Verder met Keanu Reeves, Connie Nielsen en Charlize Theron.

Transporter 2*** (4/6 – 20u40 – 2BE): Tweede en beste deel van de Transporter-trilogie boordevol spectaculair stuntwerk, auto-achtervolgingen en Jason Statham in bloedvorm.

The Corruptor**** (4/6 – 22u15 – 2BE): Clichématige maar oerdegelijke corrupte flikken-cinema die zich hoofdzakelijk afspeelt in het Chinatown van New York. Met sterke rollen van Chow Yun-Fat en Mark Wahlberg.

Series:

Five Days (2/6 – 20u30 – Acht): Veelgelauwerde Britse mini-serie over de verdwijning van een jonge moeder van drie.

Six Feet Under (31/5 – 0u00 – 2BE): Start van het vijfde en strafste seizoen van de ondertussen klassiek geworden saga over een familie van begrafenisondernemers. Wie niet minstens een krop in de keel krijgt bij het hartverscheurende einde, heeft werkelijk een hart van steen.

The Wire (1/6 – 20u30 – Acht): De meest diepgravende, realistische, en simpelweg beste misdaadreeks ooit beleeft EINDELIJK zijn Vlaamse tv prémière. Verplichte kost!!!

The Sopranos (zowat de hele week door – Acht): Wie nog altijd te gierig is om de DVDs aan te schaffen, heeft vanaf nu geen excuus meer. De strafste TV serie ooit is dezer dagen werkelijk 24/7 te bekijken op nieuwe digitale TV zender Acht. Wie binnen een paar weken nog altijd niet kan meepraten over Tony Soprano en co, is onze aandacht niet langer waard.

Zo, laat de digicorder nu maar volstromen. En vooral, vergeet ook niet af en toe van het zomerzonnetje te genieten!


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

5 thoughts on “Nieuwe rubriek: Must-see televisioneel kijkvoer van de week”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  “Starship Troopers**** (29/5 – 0u40 – BBC1): Laatste echte grote Hollywoodfilm van Paul Verhoeven”

  And what about Hollow Man Kenneth? :)

  Starship Troopers was een financiële flop, terwijl Hollow Man wereldwijd bijna 200 miljoen dollar opbracht.

  Please wait...
 2. Ik weet het Steve – maar ik had het over kwaliteit en niet over kwantiteit. Hollow Man was een doordeweeks horrothrillertje, en Starship Troopers was (naar mijn bescheiden mening) dan toch van een heel ander kaliber.

  Please wait...
 3. Doordeweeks zou ik de heerlijk sleazy Hollow Man niet noemen. Al wat was het maar door de baanbrekende speciale effecten en de goed acterende topcast. Maar Starship Troopers vond ik ook geweldig hoor :)

  Please wait...
 4. Kevin Bacon was daarin wel geweldig dat is waar. Maar voor de rest …

  Please wait...
 5. Josh Brolin? Elisabeth Shue? Kim Dickens? En de altijd lekker over-the-top William Devane :)

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.