Peaky Blinders S2 recensie op Netflix België

Peaky Blinders S2 posterPeaky Blinders S2 *** 1/2

Bedenker: Steven Knight (Taboo, Allied)

Met Cillian Murphy, Tom HardyNoah Taylor, Sam Neill, Paul AndersonCharlotte Riley, Joe Cole, Helen McCrory, Sophie Rundle, Annabelle Wallis,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 45 -60 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Taboo & het vorige seizoen van Peaky Blinders.

Het verhaal: Thomas Selby en zijn broers Arthur & John van de Peaky Blinders gaan op ‘vakantie’ naar Londen, maar dat gaat niet zonder vallen en opstaan.

Cillian Murphy & Tom Hardy in Peaky Blinders S2

Ons verdict: Dit 2de seizoen van Peaky Blinders is een verrassend ander beestje voor een productie van een openbare omroep. De pilot van de succesvolle Britse serie naar de hand van Steven Knight begint pittig gewelddadig en zet een duidelijk meer donkere toon vergeleken met zijn voorganger. Lovin’ it! De familie Shelby worstelt in Peaky Blinders S2 ieder op zich met hun demonen & ambities in een wat ongestructureerd scenario, maar het acteerwerk van de hoofdcast blijft van topniveau. Cillian Murphy, Paul Anderson, Joe Cole & Helen McCrory schitteren weer als de Shelby’s, terwijl gastrollen van sterren zoals Tom Hardy, Noah Taylor, Charlotte Riley & Sam Neill de Peaky Blinders-franchise weer de nodige continuïteit geven. Tot slot was het weer een sterke zet van BBC om dit seizoen van Peaky Blinders een gelimiteerd aantal afleveringen te geven, waardoor het verhaal de ideale timing krijgt om zich te manifesteren bij de kijker zonder te vervelen. Uiteindelijk wordt het plot weer voortreffelijk afgewerkt door je tot de allerlaatste aflevering op het tipje van de stoel te zetten. Met andere woorden, spanning gegarandeerd!

Kortom, met dit 2de seizoen van Peaky Blinders daagt de BBC zichzelf uit en zet de trend voort.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter