De Justice League recensie

The Justice League recensieJustice League **

Regie: Zack Snyder (Batman vs. Superman) & een beetje Joss Whedon (The Avengers)

Met Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, Henry Cavill, Connie Nielsen, Amber Heard, Diane Lane, J.K. Simmons, Billy Crudup,…

Speeltijd: 121′

Ga kijken als je hield van andere superheldenfilms zoals The Avengers: Age of Ultron.

Het verhaal: Bruce Wayne & Diana Prince gaan op zoek naar de andere meta-people op de lijst van Lex Luthor, terwijl Steppenwolf inmiddels een aanval pleegt op Themyscira.

De gezichten van The Justice League

Ons verdict: DC Comics waren de eerste om het superheldengenre naar de bioscoop te brengen, maar in de jaren 2000 begon hun hegemonie in gedrang te komen door Marvel. Eerst was er X-Men die een heleboel superhelden op het scherm bracht, dan was er The Avengers die legendarische stripfiguren zoals Iron Man, Captain America & Thor voor de eerste keer bij elkaar kon brengen in een gangbare actiefilm. DC bleef sterke films brengen met The Dark Knight-reeks, maar er was meer potentieel en Warner Bros. kocht additionele rechten op om te komen tot we vandaag te zien krijgen: Justice League.

De cast van The Justice League

Het probleem van DC zijn de sterke personages die ze hebben: Superman & Batman doen al jaren de revue, maar recent kwam daar nog Wonder Woman bij die de box office deed daveren. The Flash doet het goed op televisie en Aquaman zal het ook wel goed doen, maar Justice League is een hoopje. Zack Snyder zette er zijn tanden in met Batman vs. Superman: Dawn of Justice, maar met Justice League bijt hij zijn tanden stuk. Joss Whedon mocht het hele zootje bij elkaar keren na de tragische gebeurtenissen bij huize Snyder en dan weet je al op voorhand dat Justice League een wirwar gaat worden. Een wirwar van nodeloos nutteloze dialogen, eindeloze machtswissels tussen Batman & Wonder Woman, melige situaties rond Superman en geforceerde oneliners tussen Cyborg & The Flash. Bovendien ontbreekt er buiten een aantal comic book-elementen ook nog een heleboel actie in een belachelijk verhaal dat op een A4’tje past. De post-credit scènes zijn spannender dan de film zelf (dus blijf aub zitten) en dat wil wat zeggen.

Besluit: Justice League is een teleurstelling voor ons, want het mist vertrouwen. Vertrouwen in het creatief team van DC die niet goed weten of ze nu hun eigen weg moeten gaan of meer de Marvel-weg. Blijf focussen op solo-films, jongens, want de personages maken alles goed, maar samen zijn ze te steriel.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter