The Night Manager recensie op Amazon Prime Video

The Night Manager posterThe Night Manager *** 1/2

Bedenkers: David Farr (Hanna, The Man with the Iron Heart) / Regie: Susanne Bier (Brothers, Serena, Things We Lost in the Fire)

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Met Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki, Olivia Colman, Tom Hollander, Alistair Petrie,…

Ga kijken als je hield van Allied & Tyrant.

Het verhaal: Een hotel manager geraakt verwikkeld in een complot van een wapenhandelaar en de Britse Inlichtingendienst.

Tom Hiddleston & Hugh Laurie in The Night Manager

Ons verdict: Het werk van John Le Carré moet niet onbekend in de oren klinken voor liefhebbers van het spionagegenre. Met films zoals Our Kind of Traitor, A Most Wanted Man & Tinker Tailor Soldier Spy heeft deze schrijver die in het echte leven David John Moore heet een leuke manier gevonden om de huidige context te linken aan het leven als spion met The Night Manager. Deze hop & top Britse serie dat verscheidene awards won als miniserie in 2016 heeft de allure van een James Bond-film wat de filmlocaties en -landschappen betreft, maar sleurt je aflevering per aflevering opnieuw in het plot dankzij de dialogen en omstandigheden tussen de topcast Tom Hiddleston, Hugh Laurie & Elizabeth Debicki. Spijtig genoeg blijft het hele gebeuren vrij commercieel met een verhaallijn die vrij standaard is voor een spionagefilm.

Kortom, Night Manager is een aanrader en kan je volgen op VIER zowel als het volledig uitkijken op Amazon Prime Video België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter