Mudbound recensie op Netflix België

Mudbound posterMudbound ****

Regie: Dee Rees

Met Jason Clarke, Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Jonathan Banks, Mary J. Blige, Rob Morgan, Jason Mitchell,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van 12 Years a Slave & The Birth of a Nation.

Het verhaal: Een zwarte & blanke soldaat komen terug van het WOII-front naar hun thuisland en hebben moeilijkheden om zich terug aan te passen naar de apartheid in Mississippi.

Garrett Hedlund & Jason Mitchell in Mudbound

Ons verdict: Een film rond rassenongelijkheid is niet nieuw. In tegendeel, rond de Oscar-tijd zie je ze voorbijvliegen op het witte doek, maar één die omgaat met de realiteit van apartheid na de Tweede Wereldoorlog is uniek. Wat nog unieker is, is de kwaliteit dat Mudbound opbrengt voor een opkomend talent (Dee Rees heeft nog maar 4 langspeelfilms op haar naam staan) en het is net uit deze hoek dat Netflix zijn juweeltjes moet bovenhalen. Regisseuse Dee Rees laat castleden zoals Jason Clarke, Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Rob Morgan & Jason Mitchell werken voor hun geld en dat levert voortreffelijke acteerprestaties. In Mudbound laat het noodlot wel iets te lang op zich wachten naar onze persoonlijke mening, maar de apotheose is controversieel & voortreffelijk. Kort samengevat, fenomenaal werk van de hele cast & crew.

Kortom, Mudhound is misschien wat langdradig, maar een van de zeldzame Netflix-films die we een aanrader mogen noemen. Streamen, iedereen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter