Must-see televisioneel kijkvoer (week 24 – 2009)

insomnia2runawayjury2tyson_poster3

Een dagje later dan gepland (wegens verjaardagsfestiviteiten) vlooiden wij voor u tv de gids voor de komende week uit, op zoek naar het beste uit het film aanbod.

Film van de week

Insomnia**** (10/6 – 23u45 – BB1 en 12/6 – 20u40 – VT4)

In waarschijnlijk de meest onderschatte film uit het gestaag groeiende oevre van The Dark Knight-regisseur, Christopher Nolan, gaat een moegetergde flik (Al Pacino in zijn laatste echt grootse rol) op zoek naar een seriemoordenaar in het desolate Alaska, waar het tijdens de zomermaanden nooit donker wordt. Verder met Hilary Swank en een zeer atypische Robin Williams.

Ook zeer de moeite

Runaway Jury**** (6/6 – 21u10 – VTM (HD)): Eén van de beste Grisham-verfilmingen aller tijden draait volledig rond de louche praktijken bij jury-selectie. Met glansrollen van John Cusack, Rachel Weisz, Dustin Hoffman en Gene Hackman.

The Peacemaker*** (8/6 – 20u40 – VT4): Stevige actiethriller met een nog relatief jonge, George Clooney, die vooral in het eerste uur op razend knappe wijze voorbijscheurt. Van de hand van Mimi Leder, één van die zeldzame vrouwelijke actieregisseurs.

New Police Story*** (9/6 – 20u35 – 2BE): Hoogst aardige Chinese actiefilm met Jackie Chan op zijn allerbest.

Tyson (11/6 – 20u25 – NED3): Een veelbekroonde documentaire uit 2008 (!) waarin archiefbeelden uit het tumeltueuze leven van Mike Tyson worden afgewisseld met een exclusief, diepgravend interview met de legendarische bokser, die komende week -ook in mijn huiskamer- zijn absolute TV-prémière beleeft. Een must-see!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.