Must-see televisioneel kijkvoer (week 25 – 2009)

mad-mendarwins_nightmare_postercooler-poster

Qua bioscoopfilms is de spoeling redelijk dun deze week, maar dat betekent niet dat er niets waardevols te zien is op je flatscreen de komende week.

Must-see

Mad Men***** (17/6 – 23u25 – NED2):

Sublieme serie van één van de makers van The Sopranos over het reilen en zeilen in een New Yorks reclamebureau in de vroege jaren ’60. Naast psychologische diepgang, gitzwarte humor, heerlijk acteerwerk en gelaagde dialogen, kan je bovendien genieten van personages die nog schaamteloos in het rond roken, in een tijd toen dit nog sociaal acceptabel was. Opgelet: deze week wordt er slechts een Mad Men-achter-de-schermen-special uitgezonden. De eigenlijke reeks gaat pas volgende week van start. Digitale kijkers die halsstarrig weigeren af te stemmen op een Nederlandse zender, kunnen vanaf 7 juli ook van Mad Men genieten dankzij Acht.

Ook zeer de moeite:

Reign of Fire*** (13/6 – 23u35 – BBC1): Hoogst entertainende B-SciFi-actie waarin Christian Bale een rebellenleider vertolkt die samen met een handvol survivors probeert te overleven in een postapocalyptische wereld waarin draken regeren. Vervang ‘draken’ door ‘machines’ en je krijgt een fijne vingeroefening voor Terminator Salvation.

The Cooler**** (13/6 – 0u15 – Eén (HD)): Knap regiedebuut van Wayne Kramer die op uiterst sfeervolle wijze genre-elementen uit drama-, romcom- en misdaadfilms vermengt. Met uitmuntende acteerprestaties van William H. Macy, Alec Baldwin en Maria Bello.

Ocean’s Eleven**** (15/6 – 20u40 – VT4): Eerste én veruit beste van de populaire Heist-trilogie met een duizelingwekkend aantal A-list filmsterren in de cast die zichtbaar staan te genieten op het scherm.

Darwin’s Nightmare****** (17/6 – 23u25 – CANVAS (HD)): Onthutsende documentaire over de gevolgen van de globalisering op de armsten der armsten in zwart-Afrika. Verplichte kost. Niet voor gevoelige zielen!

Snakes on a Plane*** (18/6 – 20u40 – 2BE): Hilarische B-film waarvan de titel meer dan de lading dekt, met Samuel L. Jackson op zijn allerbest.

From the Earth to the Moon*** (19/6 – 21u00 – Acht): Ondanks een overdaad aan Hollywood-patriottisme toch een vakkundige gemaakte HBO-serie over de allereerste ruimte-exploten van de NASA. Opgelet: De eerste aflevering werd reeds op 12/6 uitgezonden, maar Acht kennende maken ze dat in de loop van de week nog wel goed maar een herhaling of vier.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.