Altered Carbon recensie op Netflix België

Altered Carbon Netflix posterAltered Carbon ****

Bedenker: Laeta Kalogridis (Avatar, Shutter Island)

Met Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda, Ato Essandoh, Will Yun Lee, Byron Mann, Tamara Taylor, Antonio Marziale, Chris Conner, Hiro Kanagawa, Daniel Bernhardt, Dichen Lachman, Kristin Lehman,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50-60 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Ghost in the Shell, Westworld & Blade Runner.

Het verhaal: In de verre toekomst kan het bewustzijn van iedere mens op aarde getransfereerd worden naar organische lichamen (zogenaamde sleeves) wat ervoor zorgt dat mensen eeuwig kunnen leven. Takeshi Kovacs, een rebelse leider en ex-Envoy, wordt decennia na zijn overlijden teruggebracht door Laurens Bancroft om zijn moord te onderzoeken.

De wereld van Altered Carbon

Ons verdict: Het eerste ambitieuze science fiction project van Netflix is eindelijk aangekomen en het noemt Altered Carbon. De serie afkomstig van het gelijknamig boek door de Brits sciencefictionschrijver Richard K. Morgan spreekt tot de verbeelding met krachtige visuele beelden die laten terugdenken aan een Cloud AtlasSpectral en meer recent Blade Runner 2049. Zijn inspiratie is niet beter dan de grondlegger van krachtige science fiction verhalen Philip K. Dick, maar zijn werk is wel modern met verhalen die tot andere media reiken zoals games (Crysis 3) & graphic novels (Black Widow-grahic novels). Netflix voorziet een immense budget (volgens geruchten meer dan recordhouders The Crown, The Get Down & Marco Polo) om deze cyberpunk serie rond de boekenreeks van Takeshi Kovacs tot leven te brengen. Maar is Altered Carbon wat?

Joel Kinnaman in Altered Carbon poster

Wel, Altered Carbon begint met een haperende pilot, maar herparkt zich zeer sterk na zijn 2de aflevering. Netflix maakt een commerciële versie van het cyberpunk verhaal met veel licht en actie, maar de stoute naaktscènes samen met het tempo, vluchtige anime en occasionele dialogen in een niet Angelsaskische taal zoals Spaans, Duits, Japans & Arabisch maken Altered Carbon de moeite waard. Joel Kinnaman die zich eerder al vertrappelde aan het science fiction genre met Robocop laat wel meteen een mooie indruk achter als een soort gevoeligere versie van een Blade Runner. Ook Martha Higareda, Will Yun Lee & James Purefoy bijten van zich af in deze voortreffelijke science fiction serie die aflevering per aflevering beter wordt. Enkel het plot laat wat lang op zich wachten, waardoor we vrezen dat vele niet science fiction liefhebbers al snel zullen afhaken. Aan deze streamers, doorbijten is dus de boodschap! Zeker halverwege de serie trapt Altered Carbon een stevig stukje harder om zichzelf met meerdere plottwists (en ook wel een paar schoonheidsfoutjes) mooi af te werken in de laatste 3 afleveringen.

Kortom, met Altered Carbon en binnenkort Mute wordt het smullen voor science fiction fans onder ons, maar Altered Carbon is geen Blade Runner 2049 of The Matrix.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter