Blade Runner 2049 Blu-Ray recensie

Algemene Blade Runner 2049 posterBlade Runner 2049 *****

Regie: Denis Villeneuve (Arrival, Prisoners)

Met Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas, Dave Bautista, Sylvia Hoeks, Sallie Harmsen, Barkhad Abdhi, Mackenzie Davis,…

Speeltijd: 163′

Ga kijken als je hield van Altered CarbonBlade Runner: The Final Cut.

Het verhaal: KD6-3.7 is een eenzame Nexus-9 replicant, die als Blade Runner in het Los Angeles van 2049 op zoek moet gaan naar ongewenste & ongehoorzame Nexus-6 modellen. Tijdens zijn speurtocht ontrafelt hij een geheim dat de hele maatschappij gedomineerd door de Wallace Corporation op zijn kop kan zetten.

 

Ons verdict: Blade Runner 2049 wist met de aankomende Oscarceremonie maar liefst 5 nominaties in de wacht te slepen en ondanks de povere box office resultaten legt dit wel meteen de punten op de i bij de cinefielen onder ons. Blade Runner 2049 is een cinematografisch meesterwerk door Director of Photography Roger Deakins met verbluffende visual effects die scène per scène tot in de puntjes is uitgewerkt. Bovendien is de memorabele filmmuziek door grootmeester Hans Zimmer de perfecte ondersteuning voor de veelvuldige landschappen die Blade Runner 2049 kent.

Ryan Gosling en Ana de Armas in Blade Runner 2049

Castleden zoals Ryan Gosling, Ana de Armas, Jared Leto, Dave Bautista & Robin Wright dragen ieders op hun eigen manier een steentje bij aan het Blade Runner-universum van Philip K. Dick & Sir Ridley Scott en hoewel de speelduur aanzienlijk is en ongewijzigd blijft voor de Blu-Ray release, zijn we eindelijk voldaan na meer dan 2 uur en een half film. Zelden hebben we dit sentiment dat vreemd genoeg aanvoelt als het tegenovergestelde van oververzadiging. De originaliteit van Blade Runner 2049 komt letterlijk om iedere hoek kijken en is daarom zo vervullend. Regisseur Denis Villeneuve toont net zoals met Prisoners, Arrival & Sicario dat hij na Christopher Nolan één van de meest beloftevolle regisseurs van de jaren 2000 is, hoewel hij misschien met het replicant-verhaal rond Rick Deckard wel een iets te veilige keuze maakte. Maar je kan niet ontkennen dat Blade Runner 2049 een mooie ode is aan zijn origineel die esthetisch zijn voorganger zelfs wist te overstijgen.

Om af te sluiten, als Roger Deakins geen Oscar in huis haalt met Blade Runner 2049, geef er dan geen moer om. Blade Runner 2049 moet je sowieso in volle kwaliteit toevoegen aan de filmcollectie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter