Must-see televisioneel kijkvoer (week 27 – 2009)

goodfellas-poster12schindlers_listzaak-alzheimer

Het regent werkelijk film klassiekers op je tv scherm de komende week. Hou de programmeer knoppen in de aanslag voor de volgende topfilms:

Must-see

Goodfellas***** (20u40 – 1/7 – Canvas (HD))

De strafste Scorsese ooit, die een zéér hoog plaatsje verdient in ieder zichzelf respecterend beste-films-aller-tijden-lijstje, deelt samen met de eerste twee Godfather-films het podium als onmisbaar (gangster)meesterwerk van de zevende kunst. Ray Liotta, Joe Pesci en zelfs Robert De Niro waren nooit beter dan in dit waargebeurd verhaal over the rise and fall van ‘kleine’ mafioso, Henry Hill. Onvergetelijke dialogen, meesterlijke tracking shots, een magistrale montage en een sublieme soundtrack, superlatieven komen tekort om te beschrijven hoe fabelachtig goed deze Goodfellas wel is. Tevens dé onbetwiste inspiratiebron voor The Sopranos.

Ook zeer de moeite:

Assassins*** (22u35 – 26/6 – 2BE): Uitstekende actiethriller boordevol knap in beeld gezette vuurgevechten met Sylvester Stallone, Antonio Banderas en Julianne Moore. In een regie van actieveteraan Richard Donner (Lethal Weapon). Het bedrieglijke script werd neergepend door de Wachowski-broertjes (The Matrix).

Schindler’s List***** (20u35 – 27/6 – één (HD)): Steven Spielberg speelde het klaar om in hetzelfde jaar zowel Jurassic Park als deze onvervalste klassieker uit te brengen. Een onthutsend tijdsdocument over één van de donkerste periodes uit de geschiedenis van de mensheid, de holocaust. Opgelet: Niet voor gevoelige zielen!

Into The Blue*** (21u15 – 27/6 – VT4): Luchtig onderwaterthrillertje dat naast een paar venijnige opstoten van geweld vooral memorabel is voor de vele close-up shots van een natte Jessica Alba-in-een-veel-te-kleine-bikini, en al het fraais dat dit te bieden heeft. Verder met Paul Walker, Josh Brolin en Scott Caan.

Cliffhanger**** (22u20 – 27/6 – 2BE): Nogmaals Sly Stallone, ditmaal als stoere bergbeklimmer, in één van die vele geweldige actiefilm uit de jaren ’90. Renny Harlin (Die Hard 2) regisseert verder ook nog Michael Rooker en John Lithgow, die een geweldige bad guy neer zet.

Enemy of the State***** (23u35 – 27/6 – BB1): Action-maestro, Tony Scott, bewijst met deze high-tech paranoia thriller dat diepgang en blockbusterspektakel geen tegenovergestelde begrippen hoeven te vormen in Hollywood. Met Will Smith, Gene Hackman en Jon Voight in absolute topvorm.

Back To The Future**** (18u00 – 28/6 – Ketnet (HD)): Fijne familiefilm van Robert Zemeckis en Steven Spielberg die Michael J. Fox katapulteerde naar het sterrendom, die een heerlijk nostaltisch gevoel opwekt bij iedereen die kind was in de jaren ’80.

De Zaak Alzheimer**** (20u25 – 29/6 – NED3): Deze stevige policier van Erik ‘Loft’ Van Looy is zonder twijfel een van de beste Vlaamse films aller tijden en lokte destijds bijna een miljoen van onze landgenoten naar de bioscoop. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jef Geeraerts. Koen De Bouw, Werner De Smedt en Jan Decleir schitteren in de hoofdrollen.

Buffalo Soldier**** (22u20 – 2/7 – 2BE): Heerlijk scherpe satire over het leven op een Amerikaanse legerbasis in Duitsland in vredestijd. Naar waargebeurde feiten. Met Joaquin Phoenix en Ed Harris in glansrollen.

Tot slot

Friday Night With Jonathan Ross (23u35 – 26/6 – BBC1): Op zich is de uitstekende BBC talkshow natuurlijk iedere week een aanrader, maar wanneer Brüno zelve langskomt, is het helemaal verplichte kost.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.